fbpx

Інспекція Держенергонагляду в Івано-Франківській області пояснила відключення світла

Суспільство 16:13, 18.12, 2014

Державне підприємство ДП "НЕК "Укренерго" за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України 18 грудня 2014 року ввело графіки обмеження споживання електричної потужності з 08.00 до 11.00 та з 16.00 до 22.00 год. на величину 2116 МВт.

О 08:13 год. через низьку ефективність введених графіків обмеження потужності ДП "НЕК "Укренерго" дало команду на застосування графіків аварійних відключень споживачів електричної енергії в обсязі 5250 МВт – на величину дефіциту генеруючої потужності в ОЕС України, який склався у зв’язку з аварійним відключенням блоків на електростанціях через відсутність палива, пошкодження обладнання блоків і недостатність гідроресурсів для роботи ГЕС.

За аварійними заявками відключено 29 енергоблоків на електростанціях, з них 19 енергоблоків генкомпаній (8 блоків на ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" і 11 блоків на ПАТ "Центренерго") – через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, якого вистачить на 2-10 днів роботи.

Графіки обмеження споживання електричної потужності та графіки аварійних відключень споживачів електричної енергії застосовано відповідно до "Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання" (затверджена наказом Міністерства палива та енергетики України 23.11.2006 року №456 та  зареєстрована в Міністерстві юстиції України 19.02.2007 р. за №151/13418) для забезпечення надійної роботи об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії (потужності), а також для запобігання порушення гранично допустимих режимів роботи гідроелектростанцій і водосховищ України та дотримання узгодженого графіка перетоків електроенергії з енергооб’єднанням країн СНД та Балтії.

Споживачі електричної енергії повинні з розумінням ставитись до проблем в енергетичній галузі як тимчасових та таких, що матимуть позитивне вирішення у найближчий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: