fbpx

Івано-Франківськ стане п’ятим містом в Україні, що приєднається до іHUB

Економіка 16:04, 26.10, 2016

Вже навесні один з центрів іHUB з’явиться в Івано-Франківську на вул. Гординського, 10.

іHUB – це некомерційна мережа центрів підтримки інновацій та підприємництва у Східній Європі, покликаних надати доступ до освіти, інвесторів, спілкування, створити простір для роботи технологічним компаніям, передає прес-служба МВК.

Усі умови ще раз обговорили під час зустрічі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, його заступник Богдан Білик, начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк разом з представниками "Seed Forum" Дмитром Подолєвим та Срейнарем Хоелем Корсмо і членом Парламенту Норвегії Йорандом Рідманом.

"Важливо, щоб інвестори відчували економічний комфорт та зручність проживання в Івано-Франківську. Ми розвиваємось у концепції "розумного міста" з доступною інфраструктурою. Також важливим напрямом комунальної політики є енергозбереження та сучасний громадський транспорт. Ми завжди раді, коли іноземці обирають для свого бізнесу Івано-Франківськ, а тим паче, якщо йдеться про таку суспільно значиму платформу, як iHUB", – зазначив Руслан Марцінків.

Зараз спільними зусиллями міської влади та іноземних донорів відновлюють приміщення, де має розміститись iHUB. Оскільки це історична будівля, реконструкцію даху профінансували з міського бюджету, а ремонт всередині та офісне устаткування оплачує іноземна сторона. Як зазначив Дмитро Подолєв, усі iHUB в Україні фінансує Норвегія, але до франківського проекту через "Seed Forum" підключили також Фінляндію та Естонію. Офіс в Івано-Франківську стане другим за величиною, після київського, у нашій країні. Також іHUB вже успішно функціонує і за кордоном, зокрема у Кишиневі та Тбілісі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: