fbpx

Івано-Франківська облрада створила робочу групу, яка вивчить вплив забрудненого повітря на здоров'я прикарпатців

Суспільство 08:45, 05.02, 2016

Постійна комісія обласної ради з питань екології та раціонального природокористування створила робочу групу, яка має напрацювати пропозиції з покращення екології Прикарпаття і викласти їх у спеціальній резолюції.

До такого рішення депутатську комісію Івано-Франківської облради підштовхнув, зокрема, звіт директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Мирона Матейка. 

Під час обговорення питання забруднення атмосферного повітря на Прикарпатті та його впливу на здоров’я людей головний лікар області розповів, що згідно з аналізом районів, де розміщуються об’єкти, які забруднюють повітря, з-поміж інших найбільше вирізняється Бурштин.

У місті Бурштин загальна захворюваність та новоутворення (доброякісні чи злоякісні) в 1,6 рази перевищує середньообласний рівень. І майже втричі вищий рівень первинної захворюваності на новоутвори.

Відтак, учасники постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування вирішили, що подальшим вивченням екологічної ситуації на Франківщині займеться робоча група, повідомляє Фіртка.

До складу групи увійдуть представники профільних структур, які займаються питаннями екології, члени екологічної комісії, науковці, правоохоронці та громадськість. Вони спільно мають вивчити проблеми та напрацювати пропозиції, як покращити екологію краю і викласти їх в резолюції. Відповідний проект робоча група має підготувати до наступного засідання профільної депутатської комісії обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: