fbpx

Івано-Франківський драмтеатр відкрив сезон легендарною виставою

Культура 14:31, 02.10, 2016

1 жовтня Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка розпочав 78-ий театральний сезон.

Як сказав директор театру Ростислав Держипільський, і день відкриття, і вистава “Шаріка” є особливими, пише ГК.

“Чому ми вирішили 78-ий сезон відкрити цією виставою? – сказав він. – Тому що вчора святкували 120 років від дня народження Ярослава Барнича – автора “Шаріки”, нашого земляка, який на Івано-Франківщині народився і тут у 20-х роках її написав. Це, безсумнівно, геній, а вистава – це просто шлягер. Він любив Україну і тому зміг передати любов у своїх творах”.

“ШАРІКА, або Кохання січового стрільця ” мега! Автобіографічна оперета за Ярославом Барничем. Це треба бачити! Нарід, вишукуйте в репертуарі і ставайте в чергу за квитками, хто не був сьогодні в театрі… Наші артисти, як завжди, на висоті… а незрівнна Шаріка, вона ж Олеся Пасічняк, ще й звання отримала. Хоча що там те звання, коли для глядача вона вже давно “і заслужена, і народна”, – перемовлялися між собою дві поважні пані, йдучи театральними сходами і ділячись враженнями від побаченого, – ділиться враженнями у Фейсбук франківачнка Надія Шегда. – До слова, у листопаді 1943-го ця постановка йшла на сцені філармонії (тоді – приміщення театру), у той час як біля синагоги розстрілювали оунівців. У тодішньому Станіславові. Історія, яку варто знати і пам’ятати”.

За словами Ростислава Держипільського, театр почав працювати ще до відкриття сезону. Він брав участь у фестивалях – у Львові, Одесі і Тернополі.

Через тиждень театр вирушає до Харкова, де покаже виставу “Нація”.

24 жовтня наші театрали виступлять у Чернівцях із виставою “Слава героям”.

А вже через кілька днів, 28 жовтня, актори стартують у дев’ятиденний тур містами України з виставою “Оскар і Рожева Пані”.

“Що стосується прем’єр, то і в цьому сезоні ми будемо продовжувати тішити вас ними, – запевнив Держипільський. – Але можу сказати тільки про декілька наступних. Думаю, їх назви та автори говорять самі за себе. Це вистава за твором Стефаника, “Гамлет” за Шекспіром та “За двома зайцями”.

Фото – Василь Бакота

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: