fbpx

Іванофранківці зняли короткометражку – послання патріотам, які боронять Батьківщину на Сході

Культура 09:52, 28.07, 2015

В Івано-Франківську 12 серпня у театрі кіно "Люм’єр" відбудеться презентація художнього короткометражного фільму "Ми".

"Ми" – волонтерсько-студентський соціальний проект, короткометражний художній фільм. Його головні герої дуже різні – безіменний солдат, мати, що виховує сама маленьку доньку, та дідусь, що всіма силами, відтоді як поховав дружину, намагається опікуватись донькою та онукою. Вони живуть і в наш час, і в часи набагато кращі, майбутні. По-суті, фільм про сім'ю, яка ототожнює собою суспільство, оповите буденними, але безкінечними проблемами власної байдужості та непричетності. І про цього воїна, далеко не героя, проте який зробив власний вибір. "Ми"  це спроба показати на прикладі наш український світ та війну, яка постає перед нами (як і перед героями фільму) велетенським, але невпинним вибором",  розповів режисер стрічки Родіон Волков.

Фільм знятий на волонтерських засадах. Проте ідею підтримали обласна і міська влада, громадські організації, військові, підприємці.

"Проект ставить перед собою дуже чітку ціль – фільм зорієнтований на патріотів України, що захищають або захищали нашу державу в зоні бойових дій. І не тільки. Цей фільм  послання хлопцям на Сході від тих, хто вчиться або не має змоги бути з ними", – зазначив режисер.

Після презентації у Франківську автори стрічки планують показати її у Маріуполі та у містах по лінії розмежування.

Фільм знятий Кіностудією імені Добряка та "SamSklePavProducTion". 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: