fbpx

Іванофранківціям нагадали, як вберегтися від СНІДу

Здоров'я 16:00, 18.05, 2015

Сьогодні на Вічевому майдані Івано-Франківська відбулась акція, яка мала на меті привернути увагу людей до проблеми СНІДу. Акцію приурочили до Всесвітнього дня пам'яті померлих від СНІДу.

Волонтери міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та благодійного фонду "Захист – Шанс" роздавали інформаційні буклетики та печиво, чіпляли всім охочим червоно-чорні стрічки в пам'ять загиблих.

Організатори нагадали, що не всі хворі на ВІЛ/СНІД знають свій діагноз та не всі, хто знає, повідомляють про це. Франківцям нагадали про шляхи, якими можна заразитися цією хворобою, серед яких багаторазове використання шприців, медичного та іншого інструментарію без спеціальної дезінфекції та стерилізації; при переливанні людині інфікованої крові; при незахищеному сексі; від інфікованої матері до дитини під час вагітності, пологів чи годування грудним молоком.

НЕ передається хвороба повітряно-крапельним шляхом, при користуванні спільними з ВІЛ-інфікованою людиною посудом, постільною білизною, рушниками; при користуванні спільним туалетом; при користуванні спільною ванною, басейном чи сауною; при рукостисканні чи поцілунку; через укуси комах, домашніх тварин тощо.

ВІЛ на початковій стадії не має симптомів. Несвоєчасне діагностування хвороби може призвести до руйнування імунної системи людини, що вестиме до СНІДу. Якщо людина не знає про наявний у неї ВІЛ, вона заражає інших, переважно статевим шляхом. 

Також організатори безкоштовно роздавали презервативи – найпростіші і найнадійніші засоби захисту від цієї хвороби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: