fbpx

Калушанка створює прикраси і квіти з м'якої пористої ґуми. ФОТО

Стиль життя 12:55, 25.11, 2017

Калушанка Ірина Столярчук не тільки створює дивовижні речі з фоамірану, але і навчає їх створювати на майстер-класах. Постійної майстерні не має, але мріє про таку.

Ірина Столярчук розповіла, що її надихнуло до творчості, передають Вікна.

"Кожен з нас старається десь себе реалізувати, знайти, як то кажуть, своє призначення. Що стосується мене особисто, то я звичайна домогосподарка, раніше працювала бухгалтером, але зрозуміла, що це не те, що мені потрібно. Звільнившись, вирішила, що сама буду використовувати свій час та простір так, як мені подобається".

Ірина спробувала себе в моделюванні та пошитті одягу. А на проведення майстер-класів її надихнула донька:

"Прийшовши зі школи, донька розповіла мені, як її подруги захоплено обговорювали мої вироби та виявляли бажання власноруч спробувати самі зробити квіти. Я вирішила, що це і є та можливість –  дати кожному проявити себе та свої здібності".

За словами майстрині, вона працює з дивовижним матеріалом фоаміраном – це м'яка пориста гума. Її ще називають пластичний замш. Головна його властивість – податливість при впливі навіть невеликої температури. Виріб формується від тепла рук, матеріал витягується, а при використанні гарячої праски надається потрібний об'єм та форма. Фоаміран легко вирізається ножицями, тримає форму при охолодженні, фарбується пастельною крейдою або акриловою фарбою. Частини виробу з’єднують за допомогою клею сильної фіксації.

"Виготовляти з нього  одне задоволення! На майстер-класах навчаю цієї технології. Виготовляю різноманітні вироби: прикраси на волосся (обручі, віночки, заколки, гренадлі), квіти, букети, вазони, все для інтер'єру…" – ділиться Ірина.

Наразі калушанка не має постійного місця проведення майстер-класів. Оголошення про місця проведення можна знайти у соцмережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: