fbpx

Калушани щодня лізуть по драбинці на недобудований міст, щоби перейти Лімницю

Суспільство 11:10, 16.06, 2015

Напівзбудований пішохідний міст, яким можна дістатися з Калуша до села Підмихайля через річку Лімницю, попри його незавершеність, активно використовують люди.

Щоби перейти по мосту з Калуша до села Підмихайля, на нього треба видертися по саморобній драбині. Щодня цей трюк, який потребує спритності і відваги, виконують кілька десятків людей – пішки і з велосипедами на спинах.

Через інтенсивні грозові дощі наприкінці липня 2008 року на Прикарпатті стався руйнівний паводок. У регіоні було підтоплено тисячі житлових будинків та пошкоджено чимало доріг та мостів. На Калущині вода тоді "забрала" пішохідний міст, яким користувалося чимало людей, пишуть "Вікна".

Наслідки стихії не подолані досі. Деякі роботи залишаються зробленими наполовину. Як-от і міст у Хотіні, до якого звикли як ті, хто люблять відпочивати на берегах Лімниці, так і ті, кому цим маршрутом зручно йти додому, зокрема у село Підмихайля.

Мешканці Калущини проблему недобудови вирішили по-своєму. Люди приклали до моста дерев’яну драбину та навчилися вилазити по ній навіть із велосипедами на спинах. Калушанин Юрій Кузь, який поділився з журналістами фотографіями цього ноу-хау, стверджує, що така інновація у Хотіні користується попитом уже тривалий час. Людей на мості над Лімницею можна побачити щодня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: