fbpx

Калуська міська рада додала церквам 200 тисяч гривень

Суспільство 17:03, 30.07, 2018

На сесії Калуської міської ради, незважаючи на негативне рішення бюджетної комісії, депутати таки збільшили фінансування на підтримку релігійних організацій.

На початку року для цих потреб у програмі розвитку культури міста було передбачено 200 тисяч гривень. Їх релігійні громади вже освоїли, тож міська рада додала таку ж суму, інформують "Вікна".

Міський голова Ігор Матвійчук висловився на підтримку такого рішення. За його словами, є звернення від релігійних громад, тож треба помогти. Кошти, як зазначив міський голова, буде розподілено між церквами, які роблять реконструкцію, зокрема по 30 тис. гривень отримають храми на Загір’ї і в Хотіні, 80 тис. гривень – церква Архистратига Михаїла і 15-20 тис. гривень виділять православній церкві.

Голова бюджетної комісії Юрій Тимків назвав програму правильною. Водночас він зазначив, що у місті є релігійні громади, які за допомогою не звертаються. Наприклад, римо-католицька, хоча костел Святого Валентина належить до пам’яток архітектури. На костел, відповів міський голова, минулого року було виділено 20 тис. гривень.

Депутат Володимир Павлів у свою чергу зазначив, що варто чітко вказувати, на що підуть кошти. Зокрема, працювати над тим, щоб було збережену історичну цінність культових споруд. 

Нагадаємо, з уже розподілених 200 тис. гривень найбільше – 90 тис. гривень – виділили церкві Святого Архистратига Михаїла УГКЦ, 50 тис. гривень – собору Всіх святих землі української УПЦ КП і по 20 тис. гривень ще трьом церквам, які належать до УГКЦ: церкві Святого Миколи в житловому масиві Хотінь, каплиці Святого Андрія Первозваного і церкві Святого Духа на Височанці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: