fbpx

Калуська райрада вимагає звільнення екс-регіоналки – в ОДА не бачать підстав

Політика 13:26, 28.03, 2016

Депутати Калуської районної ради звернулися до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука та голови Калуської РДА Наталії Бабій з вимогою звільнити недавно призначену начальником відділу освіти Калуської РДА Оксану Савчук.

Як ідеться у зверненні депутатів, Оксана Савчук – "перефарбована регіоналка", яка свого часу агітувала за кандидатів від Партії регіонів, не пройшла люстрацію, не має фахової освіти і відповідного досвіду роботи. Депутати вимагають відкритого конкурсу на посаду. 

На засіданні постійної комісії облради з гуманітарних питань начальник департаменту освіти і науки ОДА Віктор Кімакович зазначив, що Савчук  не креатура облдержадміністрації. За його словами, департамент лише погоджує кандидатуру, запропоновану РДА. 

Калуський район  єдиний, що протягом року працював без начальника управління освіти, зауважив Кімакович.

"Я казав голові РДА Наталії Бабій про Савчук та пов'язаний з нею негатив. Однак Бабій запевнила, що вона не була членом Партії регіонів, крім того, Савчук має педагогічну освіту, працювала на керівних посадах. Підстав відкликати погодження нема. Але якщо вона буде щось не так робити, ми будемо жорстко реагувати. Приймає рішення Калуська РДА  не Гончарук і не ми",  сказав Кімакович. 

Як повідомляв КУРС, саму голову Калуської РДА Наталію Бабй громадськість також звинувачувала у співпраці з регіоналами й протестувала проти її призначення на посаду. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: