fbpx

"Карітас" німецької Фульди допомагає неповносправній молоді Прикарпаття вже 5 років

Суспільство 19:40, 02.12, 2014

Із 24 по 27 листопада у благодійному фонді "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" перебувала делегація з "Карітасу" єпархії Фульда (Німеччина), який уже 5 років допомагає впроваджувати модель соціальної інтеграції та реабілітації неповносправної молоді в Івано-Франківську та районах області.

Завдяки підтримці "Карітасу" Фульди діти та молодь із обмеженими можливостями за цей час здобули професійні навики в творчих майстернях та навики самообслуговування. Це стало імпульсом для подальшої роботи та передачі досвіду іншим громадським організаціям, які були створені за ініціативою батьків у Бурштині, Богородчанах, Долині та Отинії, пише ГК.

Із роботою івано-франківського "Карітасу" приїхали ознайомитися Бернд Вістрах – керівник виробничих майстерень, Крістіан Шарф, відповідальний за роботу з громадськістю, а також Крістін Клінцінґ – керівник програм із роботи будинків для перестарілих. Візит до Івано-Франківська розпочався прес-конференцією та урочистою передачею спецавтомобіля для перевезення неповносправних.

"Ми хочемо, щоб неповносправні особи мали доступ до різних програм, щоб вони були задіяні у суспільному житті, а для цього їм потрібні транспортні послуги”, – наголосив Крістіан Шарф.

Представники "Карітасу" Фульди також зустрілися з батьківським комітетом івано-франківського "Карітасу" та представниками ініціативних груп батьків неповносправних дітей із Богородчан, Отинії та Бурштина. Батьки поділилися успішними результатами роботи з молоддю із особливим потребами, якими значною мірою завдячують отриманому німецькому досвіду.

Другий день візиту був присвячений проблемі сімей, які вимушено переселилися зі східних областей України. Під час презентації гостям розповіли про програму соціальної підтримки переселенців, яка включає створення бази даних, вивчення потреб, налагодження контакту, надання соціально-психологічної допомоги, юридичні консультації, забезпечення засобами особистої гігієни, догляду, медикаментами, одягом та взуттям тощо. Німецькі партнери особисто поспілкувалися з переселенцями з АР Крим та Луганська.

Упродовж третього дня візиту представники "Карітасу" Фульди ознайомились із результатами співпраці франківського "Карітасу" з управлінням освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА та роллю психологічної служби у наданні допомоги для переселенців. Після цього гості з Німеччини стали учасниками урочистого відкриття тренажерного залу для дітей із обмеженими функціональними можливостями, яких об’єднує ГО "Світла Надія" у Богородчанах.

На завершення візиту о. Володимир Чорній, директор івано-франківського "Карітасу", подякував  гостям із "Карітасу" єпархії Фульда за підтримку роботи з неповносправною молоддю в Івано-Франківську і в районах Івано-Франківської області та запевнив, що "Карітас" і надалі буде прикладати максимум зусиль, щоб продовжувати справу соціальної інтеграції молоді в місцеві громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: