fbpx

Карпатські бджоли допоможуть врятувати популяцію в Канаді

Економіка 11:07, 12.02, 2018

Канада залучає українських бджіл до порятунку місцевої популяції. Про це заявив посол Канади в Україні Роман Ващук.

Карпатські бджоли з України допоможуть рятувати канадських, які перебувають на межі зникнення. Про це на своїй сторінці у Twitter заявив посол Канади в Україні Роман Ващук, передає Голос Америки.

Як повідомив посол, знання та уміння українських пасічників з "Всеукраїнського братства бджолярів України" та власне бджоли з України допоможуть канадським бджолярам відповісти на виклики, які постали перед канадською популяцією корисних комах.

Партнером українських бджолярів стане канадський проект Niagara Beeway, який ставить за мету відновлення та збереження оригінального довкілля у Канаді.

"Від захвату аж загуділо. Джордж Скотт з Niagara Beeway та Тетяна Васильківська з honeyua.com повідомили про спільні зусилля допомогти популяції бджіл у Канаді своїми знаннями та карпатськими бджолами", – твітує посол Канади в Україні.

Численні дослідники повідомляють про скорочення популяції бджіл у Північній Америці загалом.

Як писав КУРС, саме прикарпатські бджолярі більше орієнтується на вирощування бджіл, ніж на саме виробництво меду. Відома карпатська бджола пристосована до виживання в складних умовах, може працювати у прохолодну і навіть дощову погоду, до того ж вона працьовитіша від інших бджіл. Раніше багато "карпаток" продавали у далекий Сибір, Центральну Росію, Казахстан та Білорусь, але з початком бойових дій на сході України ринок переорієнтувався на місцевого споживача. У країни ЄС бджіл не продають. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: