fbpx

Керівництво національної поліції просять взяти розслідування трагедії в Коломиї на особистий контроль

Суспільство 13:05, 28.05, 2019

З таким закликом до керівництва Міністерства внутрішніх справ звернулася Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідія Ізовітова.

Як повіомляв КУРС, 27 травня у Коломиї рятувальники, які приїхали на виклик про пожежу, знайшли в приватному будинку двох загиблих – місцевого адвоката Михайла Петріва та його дружину Ольгу. 

В головному управлінні національної поліції в області повідомили, що чоловік застрелив дружину з обріза гладкоствольної рушниці, підпалив одну з кімнат, а потім застрелився сам. Повідомляється також про прощальну записку, в якій адвокат просить пробачення в рідних за вчинене

Національна асоціація адвокатів України оприлюднила звернення до керівництва МВС з закликом до максимальної об'єктивності в розслідуванні коломийської трагедії. 

"На Івано-Франківщині сталася жахлива трагедія. У власному будинку в Коломиї загинув адвокат Михайло Петрів та його дружина.

Михайло Петрів був відомим своєю адвокатською та громадською діяльністю, мав авторитет і повагу у місцевій громаді як небайдужа, професійна, чесна і щедра людина. При житті Михайло Петрів зробив багато для відновлення української культури та історії, зокрема, брав участь у написанні наукових досліджень з історії адвокатури, зробив вагомий внесок у встановлення незалежної адвокатури в Україні", – йдеться у зверненні

Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідія Ізовітова заявила, що НААУ сподівається об'єктивного, всебічного розслідування цього злочину, й істина в цій жахливій історії буде встановлена. НААУ просить інформувати про хід досудового розслідування та передати його на особистий контроль керівництва Нацполіції.

Сьогодні, 28 травня, о 14:00 відбудеться Екстрене засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. Комітетом буде обрано належний спосіб реагування на цю трагедію.

Адвокатська спільнота України висловлює щире співчуття та розділяє горе рідних та близьких загиблого подружжя з приводу тяжкої втрати.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: