fbpx

Бійці 128-ї бригади дві доби чекали відправлення в зону війни на залізничній станції просто неба. ФОТО

Суспільство 21:05, 17.01, 2016

Кількасот бійців 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, які відправлялися на Схід, змушені були в морози без гарячого харчування дві доби ночувати просто неба на станції Добросин, що на Львівщині.

Про це написали і виклали фото в соцмережі Фейсбук волонтери з Рава-Руської. 

Як повідомив мер міста Рава-Руська Микола Зінько, який 16 січня спільно із жителями села Добросин, місцевою владою та рава-руськими волонтерами організовував для українських бійців гарячий обід, на станції перебувало 600 захисників, які чекали відправки на Схід. 

"Хлопці мають із собою тільки сухпайки. У такий мороз для них не змогли облаштувати навіть польової кухні. І ночують більшість із бійців під відкритим небом, оскільки вокзал на залізничній станції Добросин вміщає всього-на-всього 30 людей. Хлопці самостійно шукають дрова для розпалювання багаття. Так вони і зігрівалися ці два дні. Хочу зазначити, що це не зона бойових дій, тут можна було організувати для бійців належні умови. Не розумію, чи це недопрацювання влади, чи просто халатність, але знаю одне – логістика таких дій відправлення на Схід наших бійців відсутня повністю", – описала ситуацію волонтерка Лілія Чміль.

Волонтери міста Рава-Руська зібрали кошти та закупили м’яса, люди у селі Добросин зварили картоплі, жінки ліпили і відносили бійцям вареники. Так волонтери забезпечили бійцям гарячу їжу.

Наразі військовики вже відбули на ротацію. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: