fbpx

"Княгинин" – не банкрут: Львівський апеляційний суд призупинив ліквідацію франківського спиртзаводу

Суспільство 19:14, 05.07, 2017

Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення Івано-Франківського господарського суду про визнання обласного державного об"єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Княгинин" банкрутом.

Сьогодні Львівський апеляційний господарський суд виніс рішення у справі івано-франківського спиртзаводу "Княгинин". Суд призупинив банкрутство підприємства і залишив скаргу арбітражного керуючого без задоволення, інформує ТРК Карпати. 

 

Нагадаємо, працівники Обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості під господарським судом Франківська влаштували пікет з вимогою призупинити дію постанови суду про визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Під час протесту суддя Булка запросив представників пікетувальників до свого кабінету, де вручив їм ухвалу – суд зупинив провадження у справі до рішення суду апеляційної інстанції.

КУРС писав, що процедура банкрутства Івано-Франківського обласного спиртоб'єднання була розпочата за вимогою кредитора ДП "Підгайчиківський спиртзавод". 10 квітня цього року Господарський суд Івано-Франківської області постановив визнати завод банкрутом і відкрити його ліквідаційну процедуру. Рішення про банкрутство державного підприємства прийняли з порушенням – без участі головного органу управління майном. Відтак до Львівського апеляційного суду звернувся головний розпорядник майна Івано-Франківського державного спиртоб'єднання – Міністерство АПК. 

Не дочекавшись результату апеляції, яку подала прокуратура та профільне міністерство, призначений ліквідатор Олександр Седлецький одразу ж почав звільняти працівників та реалізовувати майно.

Постанову Івано-Франківського обласного господарського суду про банкуртство і ліквідацію Івано-Франківського спиртоб'єднання оскаржила і обласна прокуратура. 

Також Івано-Франківська місцева прокуратура веде досудове розслідування за фактом неправомірних дій самого арбітражного керуючого Олександра Седлецького, інформує 24 Канал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: