fbpx

Колектив Ворохтянського санаторію "Смерічка" висловив недовіру головному лікарю

Суспільство 15:51, 22.11, 2016

Майже усі працівники санаторію проголосували за відставку головного лікаря закладу Романа Мисюги.

Комісія Івано-Франківської обласної ради з охорони здоров'я підтримала колектив санаторію і визнала звіт Романа Мисюги незадовільним.

Роман Мисюга очолював ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій "Смерічка" протягом 8 років. У своєму звіті головлікар зазначив, що в останні три роки наповнення санаторію хворими було на рівні 70-75%. Цьогоріч всі 106 працівників були по черзі відправлені у відпустки за власний рахунок. Головлікар нарікав на незадовільне фінансування закладу – 66% від потреби.

Заступник начальника департаменту охорони здоров'я ОДА Микола Стовбан зауважив, що насправді заклад фінансувався на рівні 90-96% від потреби. Також він нагадав, що кілька років тому начальник департаменту вже виносив цьому головлікарю догану за неналежну роботу. На запитання членів депутатської комісії про збільшення кількості відвідувачів санаторію та інноваціі головлікар санаторію не відповів.

За словами представника департаменту охорони здоров'я, дорослі пацієнти масово відмовляються лікуватися в цьому санаторії. Є багато відмов від батьків, чиї діти були туди скеровані. 

Голова профспілки санаторію Галина Жигалюк зазначила, що за 8 років перебування Мисюги на посаді позитивних змін в роботі закладу не сталося.

"З кожним роком зменшується кількість хворих. Вчора він видав наказ перевести колектив на 0,25 ставки, це дуже обурило людей. Зібрали збори трудового колективу, 102 зі 112 присутніх проголосували за недовіру головлікарю", – розповіла Жигалюк.

За її словами, після того на людей почався тиск: викликали по одному в кабінет головлікаря, погрожували звільненням. Але працівники зібрали підписи за недовіру керівнику. Голові профкому головлікар виніс догану.

Комісія облради визнала звіт головлікаря ворохтянського обласного кістково-туберкульозного санаторію "Смерічка" незадовільним і не підтримала продовження контракту з Романом Мисюгою.

Нагадаємо, санаторій "Смерічка" має 5 лікувальних відділень: 100 ліжок дорослих, 100 дитячих, відділення відновного лікування, фтизіопульмонолонічне і відділення реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: