fbpx

Коломия прийме на полігон 2000 тонн сміття зі Львова. ДОКУМЕНТИ

Суспільство 12:18, 04.07, 2016

У суботу, 2 липня, члени виконкому Коломийської міської ради на екстреному засіданні прийняли рішення приймати сміття зі Львова на коломийський полігон, який обслуговує КП "Полігон екологія".

Згідно з документами, коломийське сміттєзвалище прийме зі Львова 2 тисячі тонн сміття. Саме стільки заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

1

Міський голова Коломиї Ігор Слюзар погодив "тимчасове зберігання" ТПВ. 

2

 

На коломийське сміттєзвалище звозиться сміття не тільки з Коломиї, але й з Коломийського району. 

У рішенні не вказано конкретних термінів, за які всю цю кількість відходів транспортують на полігон ТПВ в Коломиї, пишуть Вікна.

У неділю, 3 липня, за інформацією коломийського журналіста Євгена Гапича, на смітник прийшла перша партія ТПВ – 40 тонн.

Мешканці, які живуть поряд зі сміттєзвалищем, стурбовані таким рішенням міської влади Коломиї.

"У мене поблизу проживає мама, воду з криниці пити не може, доводиться привозити", – коментує у соцмережі Ольга Долинська.

Коломийське КП "Полігон екологія" займається лише захороненням сміття. Офіційно на полігоні не проводиться сортування відходів. Проте сортуванням займаються роми, які поселилися на сміттєзвалищі.

Близько 30 осіб збудували собі не тільки тимчасові споруди, а й вимурували цегляний будинок. Як пояснив керівник ромської общини, який наглядає за сортувальниками, в день його працівник заробляє 100-200 гривень. Відсортоване сміття  а це метал, папір та пет-пляшки  забирають у ромів підприємці. Хто саме забирає і куди відвозять, чоловік повідомити відмовився.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: