fbpx

Користувачів соцмереж обурило вбивство шести вовків у Карпатах. ФОТО

Суспільство 12:50, 15.12, 2017

На Закарпатті мисливці вполювали шість вовків. Світлини потрапили у соцмережу і викликали обурення.

Очевидно, відстріл вовків зумовлений різким збільшенням популяції хижаків впродовж останнього десятиріччя, інформують "Вікна".

ЗМІ неодноразово повідомляли, що вовки зграєю полюють на худобу. А все тому, що сіроманців стає більше  їх ніхто не відстрілює. Крім того, голод жене вовків ближче до людей.

Після сутінків людям радять не виходити надвір та не випускати дітей. А ще  мати в хаті рушницю напоготові.

Проте цього тижня користувачів соцмережі обурили світлини вбивства вовків на території Ясінянського держлісгоспу поблизу села Чорна Тиса, які оприлюднив Василь Рибалко.

"Мороз по шкірі від людської жорстокості і екологічної безграмотності".

"Я розумію, є така робота – вбивати. Але таку кількість? І ще з таким захопленням видавати це за норму. Наш вік точно буде приречений. Так, мабуть, звірі б не поступили".

"Мудаки!! Вас не було кому відстрілити!! алкашня яка потім бухає!!!! це жорстоке поводження з тваринами!!!"

"Жодний вовк не нападе на вовка, а людина на людину це зробить!!! так хто тварь??? Вас мудаків до стінки і таке саме селфі зробити!"

Проте думки розділилися. Інші користувачі стали на захист мисливців:

"І правильно зробили!!! нема що вовкам шастати біля села!!! забили – на то були причини!!!"

"За цілий рік вони шкодять, і повірте, що то казка, що поїдають старих і хворих. Не санітар, а вбивця, бо дуже часто вбиває задля розваги і навіть не їсть впольовану здобич. А його вполювати вдається лише взимку. Хоча він мені також дуже подобається, але людина – єдиний аргумент цьому досить пластичному хижакові".

Згодом світлини і відео були видалені з мережі.

В Івано-Франківському управлінні лісоого і мисливського господарства КУРСу розповіли, що популяція вовка в лісах області також зросла, але жодного випадку нападу на людину не пригадують. Трапляються випадки нападів на собак чи худобу. Прикарпатські лісівники також вважають, що полювати на вовка – потрібно, оскільки безконтрольне збільшення популяції цього хижака загрожує зникненням козуль та оленів. Фахівці кажуть, що популяція вовка зросла за останні роки не тільки в Карпатах, а по всій країні. І те, що здається екзотикою десь у Швейцарії, у нас зовсім не є дивиною: у лісах можна побачити цілі зграї цих хижаків. 

Фахівці радять: зустрівши хижака, потрібно поводитися впевнено. Спробувати його відігнати гучним голосом. Не робити різких рухів і не намагатися тікати.

Довідка. Чорна Тиса  село в Україні, в Закарпатській області, Рахівському районі. Біля села розташовані: іхтіологічний заказник "Біла та Чорна Тиса", ботанічний заказник "Станіслав", а також пам'ятки природи: "Кедр європейський" та "Андромеда".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: