fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Держпродспоживслужба змусила "Косівміськводосервіс" знизити ціну на воду і повернути споживачам необґрунтовану виручку

Держпродспоживслужба змусила "Косівміськводосервіс" знизити ціну на воду і повернути споживачам необґрунтовану виручку

Суспільство 15:41, 29.10, 2018

ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області встановило, що у Косові необґрунтовано підняли тарифи, та попередило обрахунок споживачів.

Як повідомили КУРСу у Держпродспоживслужбі, комунальне підприємство "Косівміськводосервіс" саме звернулося до головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, щоб перевірити тарифи на послуги водопостачання та водовідведення, встановлені органом місцевого самоврядування.

Під час позапланової перевірки встановлено, що підприємство безпідставно завищило тариф та подало його на затвердження у міську раду. Зокрема, без затвердженої Інвестиційної програми включило до складу тарифу рентабельність на послуги водопостачання та водовідведення. Так, підприємство необґрунтовано одержало виручку в розмірі 6188,78 грн.

Після перевірки тариф на послуги водопостачання у Косові для бюджетних установ зменшено на 2,92 грн/куб. м, на послуги водовідведення – на 1,13 грн/куб. м та для інших споживачів на послуги водопостачання – на 5,84 грн куб. м та для інших споживачів – на 2,25 грн куб. м.

Підприємству надано припис про усунення порушень, приведення тарифів до рівня економічно обґрунтованих та зобов’язано повернути споживачам необґрунтовано одержану виручку.

Відповідно до відповіді на припис, підприємство повернуло споживачам необґрунтовано одержану виручку та подало до органу місцевого самоврядування для встановлення тарифів розрахунок тарифів, розрахований відповідно до вимог постанови КМУ №869 від 01.06.2011 р.

"Таким чином за результатами здійснення позапланового заходу повернуто споживачам необґрунтовано одержану виручку в розмірі 6188,75 грн та попереджено обрахунок споживачів з розрахунку на рік в сумі 37 131,5 грн", – повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: