fbpx

Власник "Івано-Франківськцементу" Микола Круць закинув міністру Володимиру Омеляну некомпетентність

Суспільство 07:52, 20.03, 2019

У Коломиї під час засідання Ради регіонального розвитку голова правління ПрАТ "Івано-Франківськцемент" Микола Круць посперечався з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном через формування цін на цемент.

Учора, 19 березня, у Коломиї відбулося засідання Ради регіонального розвитку. Очолив засідання Президент Петро Порошенко.

Порошенко протягом години розповідав про досягнення, загрозу російської агресії, спроби проросійських сил зірвати президентські вибори та успіхи децентралізації. Опісля президент поїхав на мітинг у Косів.

А в залі продовжилася нарада за участі Віце-прем’єра Геннадія Зубка, міністрів Володимира Омеляна, Остапа Семерака, народних депутатів від області та представників місцевого самоврядування.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян доповів про ремонти і будівництво доріг в Україні. Анонсував великий проект з будівництва цементно-бетонної дороги вартістю 1,2 млрд грн. За словами міністра, бетонні дороги можуть бути доброю альтернативою для Карпатського регіону. Тривають розмови про будівництво вузьких, але надійних бетонних доріг в гірській місцевості.

Водночас міністр звернувся до виробників з проханням не піднімати цін на цемент.

“Ми почали цього року будівництво дороги Миколаїв – Кропивницький, і ціни на цемент вже виросли на 30%. Це нечесно, ми з вами говорили, що асфальтна дорога буде такою, як і бетонна. Давайте кожен буде дотримувати своє слово, або по-іншому ми загубимо справу”,  сказав Омелян.

На виступ міністра різко відреагував керівник одного з найбільших в Європі виробників цементу ПрАТ “Івано-Франківськцемент” Микола Круць.  

“Слово мене заставив взяти виступ міністра, з яким я абсолютно не погоджуюся. Ви казали, що ціни ростуть на цемент і тому не можна дороги будувати. Можна подумати, що сьогодні ціни ростуть тільки на цемент,  відповів Микола Круць Міністерство, яке ви очолюєте, підняло вартість залізничних перевезень. Вся сировина для цементної галузь перевозиться залізницею. У ваші підприємства, де ми обслуговуємо тепловози і ремонтуємо вагони, а у нас їх більш як 2000, закладено 40% на рентабельність. Подивіться, чи є хоча б один асфальтний завод з рентабельністю в 40%? Немає!”

Також, за словами Круця, на його заводі підняли зарплати на 30%, аби втримати працівників. Зросли тарифи на електрику та інші витрати.

“І перш ніж озвучувати такі речі, ви б, пане міністр, мали мати певні дані. Сьогодні, я вважаю, це упереджене, некомпетентне, некоректне відношення до великого колективу ПрАТ “Івано-Франківськцемент”. Я не вимагаю ніякого вибачення від вас, але думаю, що люди, які вам готують виступи, мають бути більш ґрунтовними. Ми завжди відкриті до співпраці”,  сказав Круць.

Микола Круць додав, що сьогодні в Україну цемент завозять з Молдови, Придністров’я, тому ціни на ринку формує конкуренція.

“Ми не є такою монополією, як залізна дорога, яку ви очолюєте. Якщо я вас образив, вибачте”,  завершив Круць.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: