fbpx

Лагідне літо на морі з дітьми: найкращі напрямки для інфантів і ювеналів

Суспільство 18:42, 18.06, 2018

З середини червня і до кінця вересня триває сезон оздоровлення та відпочинку на морі з дітьми.

Керівник турагенції “Геліос-Тур” Наталія Сосяк знається на його особливостях – більш як п’ять років організовує літні тури для батьків із малечею. Окремі напрямки Наталія, молода мама, випробувала особисто. Тож готова порадити читачам “КУРСу”, куди краще їхати та що неодмінно слід враховувати, збираючись на море з дітьми.

Напрям визначає клімат. Діти погано переносять високу температуру та вологість, а ще на маленький організм впливають постійні вітри. Тому треба обирати таке місце відпочинку, де панує лагідне тепло, є легкий морський бриз та помірна вологість повітря, зазначає Наталія Сосяк.

“З цієї точки зору для сімей із дітьми не найкращий варіант Єгипет, а також популярні курорти Туреччини. В першому випадку там занадто спекотно – у Єгипті краще не відпочивати з дітьми від середини червня до вересня. А на більшій частині морського узбережжя Туреччини висока вологість, що при високих температурах дає ефект “теплиці”. Ми рекомендуємо нашим клієнтам Болгарію та ті курорти Туреччини, що відомі власне як дитячі”, – пояснює керівник турагенції “Геліос-Тур”.

1

Близькість до моря, спокійний рельєф дна і безпечний берег. Це друга за важливістю особливість місця для відпочинку з дітьми. Іноді, каже Наталія Сосяк, варто не зациклюватися на відстані, якщо на пляж організований трансфер, а в готелі є басейн, візочки і передбачена няня. Послуги няні зазвичай оплачуються окремо на місці, платня – погодинна, від 15 доларів за годину. Перебування з нянею дозволяє батькам виїхати на екскурсії, на шопінг чи вділити трохи часу одне одному.

2

Харчування – “все включено” чи “дитяче меню”. Звісно, коли батьки з дітьми їдуть відпочивати, то хочуть якнайменше часу турбуватися про їжу, тим більше стояти на кухні. Таку можливість дають готелі, де “все включено”. Саме такі рекомендує Наталія Сосяк. Вони мають дуже широке меню європейської кухні, в якому можна обрати продукти для дитини різного віку – варену, тушковану, запечену їжу, соки, фруктові чаї тощо.

3

“Вибір продуктів дозволяє забезпечити повноцінне харчування дитини. І цілком нормально сприймається, якщо мама звертається на кухню та просить подрібнити їжу блендером. У таких проханнях не відмовляють. Більше того, ставлення до пар із дітьми всюди у відпочинкових зонах за кордоном більш уважне та лояльне, ніж до інших туристів”, – каже Наталія.

У готелях зі “супер все сключено” до всього ще додаються елітні алкогольні напої та безкоштовне відвідування сауни або хамаму.

“Якщо готель виносить окремо позначку “дитяче харчування”, звісно, можна цілком розслабитися, але це одразу в рази збільшує вартість туру”, – пояснює організаторка відпочинку.

Болгарія  оптимальний варіант для відпочину з дітьми, враховуючи співвідношення умов та вартості туру. На морському узбережжі Болгарії найбільше з-поміж європейських курортів розвинута дитяча інфраструктура із забезпеченням “все включено”, зазначає Наталія Сосяк. Є готелі, де влаштовані цілі дитячі містечка – з десятками басейнів, водних атракціонів, анімацією. Як-от готель “Хеліос”. Більшість готелів та відпочинкових комплексів розташовані в межах пляжів. Клімат на болгарському узбережжі можна порівняти з Кримом, пляжі – піщані, де-не-де із згладженими морем камінцями, хвойні ліси, багато зелені і цікава місцева архітектура.

4

Важливо, що для дітей до 18 років, а таких називають “ювенали”, а також для студентів і пенсіонерів віза у Болгарію – безкоштовна. Вартість відпочинку “все включено” в цей час на 7 ночей для двох дорослих і дитини 5-10 років – від 650 євро. Те ж саме без харчування (враховані проїзд, страховка, проживання) – 327 євро. Є варіанти лише зі сніданками чи з дворазовим харчуванням.

Одна незручність турів з Франківська – доба в автобусі до місця призначення, і так само на повернення. Найбільш популярні місця у родин з дітьми – Помор`є, Созополь, Золоті Піски.

Туреччина також забезпечує комфортний відпочинок з дітьми на морському узбережжі. Не парко у Бодрумі, підходить малечі за кліматом Фетхія та Мармарис. Це зелені курорти. Тур із “інфантом”, а так називають найменших діток до 2 років, у Бодрум літаком зі Львова плюс трансфер, харчування “все включено”, страховка, на 5 ночей – 680 доларів.

5

“Раджу не боятися вирушати на морські курорти з “інфантами”, – зазначає Наталія. – Всі тури передбачають, що такі дітки летять безкоштовно. Справляється лише доплата 50 доларів і страховка 10 доларів. Умови в літаках передбачені, всюди в аеропортах для родин з “інфантами” – “зелений коридор”.

Що стосується Чорногорії та Хорватії, куди також вирушають з дітьми, то варто знати, що ці напрямки кращі для старших. У Чорногорії часто до берега приплив приносить морських їжаків – їх може бути так багато, як медуз на чорноморському узбережжі. І тоді варто утриматися від купання.

Хорватія має досить дорогі готелі – що ближчі до моря, то дорожчі. “Якщо родина їде відпочивати машиною і знімає апартаменти та їздить щодня на пляж, виходить дешевше, ніж замешкати в готелі на першій лінії. У випадку з авто відпочинок в Хорватії обійдеться родині з двох дорослих із двійком дітей в середньому у 500 євро за 7 ночей”, – додає директорка турфірми.

Наталія Сосяк рекомендує також цікавитися, чи є в готелях прогулянкові візочки для дітей, – як правило, такі безкоштовно надають батькам у п’ятизіркових готелях. Люльки та ліжечка в номер мають доставляти безплатно в усіх готелях, незважаючи на “зірковість”.

6

Франківська турагенція “Геліос-Тур”, окрім персонального підбору варіанту відпочинку, організовує для сімей із дітьми перевезення до Львова, звідки стартують авіарейси на більшість напрямків.

“Щоби туристи, які вперше їдуть відпочивати з дитиною, не переживали: на місці прибуття їх разом із рештою зустрічає представник туроператора – гід. Він проводить прибулих до автобуса, і той довозить в готель. Гід їде разом з ними, організовує поселення. На місці пропонує екскурсійну та розважальну програми. Напередодні повернення нагадує про виліт і так само супроводжує в аеропорт. Якщо туристи не встигають на сніданок, готель забезпечує сухий пайок – дає в дорогу сандвічі, булочки, сочок, десерти”, – пояснює Наталія Сосяк.

Супровід гіда входить у вартість туру.

Читайте також: Робота за кордоном: 5 порад, як не стати рабом на полуничних плантаціях в Польщі

Адреса і контакти:

“Геліос-Тур” Івано-Франківськ, вул. Залізнична, 30 (автостанція №1)

099 120 29 29

096 781 51 39

www.gelios.if.ua

gelios_tour@ukr.net

gelios_robota@ukr.net

                                           На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: