fbpx

Легендарному кіборгу з Коломиї вручили нагороду "Народний Герой України"

Суспільство 11:09, 22.09, 2015

Євген Жуков, більш відомий українцям кіборг-вдвшник 79-ї бригади з позивним "Маршал", удостоївся нагороди "Народний герой України".

Боєць, який народився та закінчив школу в Коломиї, поступив у Миколаївське військове училище і відтоді живе на Півдні України. Під час бойових дій на Сході він разом з побратимами 79-тки героїчно захищав Донецький аеропорт, пише Галка.

Нещодавно Євген Жуков став одним з керівників поліції України.

Нагороди "Народний герой України" 19 вересня вручили у Житомирі. Це премія, яку запровадили волонтери. Срібні ордени у вигляді тризуба виготовляють вручну на добровільні пожертви людей. Нагороди вручають беззаперечним героям, серед яких і військові, і цивільні. Це була своєрідна відзнака та подяка людям, що захищають Україну від агресії.

"Особливість нагороди в тому, що ордени виробляються зі срібла, зібраного народом України. Звичайними людьми, які віддають частинку дорогоцінного металу і в першу чергу вкладають свою душу в цей орден  як шана нашим хлопцям: і загиблим, і живим", – зазначив голова ГО "Бойове братерство ветеранів АТО" Валерій Логінов.

На церемонії у Житомирі вручили 21 орден. Серед нагороджених військовослужбовці:

Роман Косенко, Валерій Романюк, Чепеленко Олег, позивний "Хакер" (посмертно), Петро Барбух (посмертно) (екіпаж Артема Абрамовича), Ярослав Антонюк (екіпаж Абрамовича), Микола Ніконов, Мамулашвілі Ушангі, Володимир Цибуль, Михайло Волосюк, Анатолій Козел, Олександр Абаєв, Сергій Васьковський, В’ячеслав Ізотов, Богдан Катана, Андрій Марунчак, Євген Жуков, Валерій Краснян, Андрій Галущенко; та волонтери: Марина Комарова, Ярослав Жилкін (Чорний Тюльпан), волонтерська організація "Save lives together".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: