fbpx

Легендарний фільм "Жива ватра", який знімався на Прикарпатті, покажуть лише в Коломиї

Культура 22:42, 27.09, 2016

29 вересня стартує кінотеатральний прокат фільму "Жива ватра", що створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Режисер фільму Остап Костюк понад 10 років досліджував гуцульську культуру. "Жива ватра" стала певним підсумком цього дослідження та його дебютною повнометражною роботою. Впродовж 4 років знімальна група вела кіноспостереження за героями фільму, зокрема на Прикарпатті.

Сюжет стрічки побудований навколо життя трьох чоловіків різних поколінь, які живуть в українських Карпатах: 82-річниий Іван самотньо доживає віку. Недавно поховавши дружину, він і сам готується до похорону. 39-річний Василь керує тваринним господарством і вигодовує молодняк овець, тоді як 10-річний Іванко починає нове життя в школі-інтернаті райцентру. Та настане весна й вони, за вівчарським покликанням, якому все важче слідувати в сучасному світі, піднімуться в гори.

"Фільм об’їхав більше двадцяти кінофестивалів у різних країнах світу та отримав багато престижних нагород, але у своїй країні демонструвався лише чотири рази. І на кожен із цих показів зали не могли вмістити усіх охочих. Я дуже радий, що нарешті є можливість показати фільм усім тим, хто так чекає цієї прем'єри в Україні", – зазначає виконавчий продюсер стрічки Геннадій Кофман.

"Жива ватра" виходить на екрани кінотеатрів у четвер, 29 вересня, – прем'єрний показ за участі режисера та знімальної групи фільму відбудеться у Києві. 

Стрічку також побачать глядачі в Харкові, Одесі, Львові, Луцьку, Запоріжжі, Ужгороді, Тернополі та в Коломиї, повідомляє Державне агентство України з питань кіно. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: