fbpx

"Ліквідація аварії на водосховищі Бурштинської ТЕС": на Прикарпатті завершилося командно-штабне навчання

Суспільство 16:01, 01.12, 2017

За умовами останнього, третього, дня командно-штабного навчання, до оперативно-координаційного центру управління ДСНС в області від чергового управління з питань цивільного захисту ОДА в області надійшло повідомлення про руйнування шлюзу – перепускної споруди (греблі) водосховища Бурштинської ТЕС.

Споруда призначена для забезпечення технологічного процесу Бурштинської ТЕС ДТЕК "Західенерго", площа її дзеркала становить 12,6 км кв., а об’єм води складає 48,5 км куб. За легендою навчання, аварія спричинила підтоплення трьох довколишніх сіл, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
До ліквідації умовної надзвичайної ситуації було залучено 63 особи та 27 одиниць техніки, з них  від ДСНС 18 осіб та три одиниці техніки. По прибутті вони здійснили евакуацію населення з зони підтоплення, в першу чергу дітей, осіб похилого віку та людей з інвалідністю, автомобільним транспортом підвищеної прохідності та організували їх життєзабезпечення. Іншими відповідними службами було здійснено роботи з відновлення зруйнованого шлюзу – перепускної споруди (греблі) водосховища Бурштинської ТЕС.
Після заключного етапу командно-штабного навчання ДСНС України з органами управління та підрозділами територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області, що тривало на Прикарпатті з 28 по 30 листопада, відбулося розширене засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС за його результатами.
За результатами навчання в найкоротший термін буде напрацьований та затверджений план основних заходів щодо підвищення стану готовності територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Івано-Франківської області і організовано належний контроль за його виконанням.

Рівень підготовки органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми Івано-Франківської області до виконання завдань за призначенням визначено як "достатній".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: