fbpx

Лише 125 людей підтримують перейменування Івано-Франківська на Станіслав

Наша історія 11:25, 12.09, 2015

На 12 вересня цього року електронну петицію на сайті президента України щодо перейменування Івано-Франківська та області на Станіслав і Станіславську область підтримали лише 125 людей із 25000 необхідних для того, щоб її розглянув Президент. До кінця збору підписів залишилося 89 днів.

"Місто Івано-Франківськ народилося понад три з половиною століття тому, у 1662 році. Заснували його в період панування на цих землях Королівства Польського магнати Потоцькі. Назвали Станиславів на честь засновника – коронного гетьмана Станіслава Ревери Потоцького. З приходом Австро-Угорської влади назву було змінено на німецький варіант Stanislau, що по-українськи звучить як Станіслав. Сьогоднішню назву Івано-Франківськ отримав за часів СРСР, до свого трьохсотрічного ювілею в 1962 році.
Пропозиція:
1. Повернути місту Івано-Франківськ його історичну назву  Станіслав.
2. Переіменувати Івано-Франківську область на Станіславську область",  йдеться у тексті петиції.

Ініціатором петиції на сайті звернень зазначений Купчак Володимир Романович. Якщо це не співпадіння, то ініціював звернення нардеп від Прикарпаття у Верховній Раді VII скликання, який пройшов до парламенту під партійним брендом "Батьківщини", був обраний по одномандатному округу № 84. Пізніше Володимир Купчак залишив фракцію та потрапив у депутати, яких і в Верховній Раді, і в народі називали "тушками", пише Репортер.

Також Купчак став одним із підписантів звернення до польського Сейму із закликом підтримати резолюцію Сенату Польщі, яка кваліфікує як "ґеноцид польського населення" події 1943 року на Волині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: