fbpx

Литовська художниця Номеда Чюрльоніте представляє свої роботи одразу у двох галереях Франківська

Культура 18:14, 20.08, 2018

Номеда Чюрльоніте виставляється в галереях "ЧЕЧ" і Бастіоні. Виставки – дуже різні за настроєм і технікою.

Виставка Номеди Чюрльоніте у "ЧЕЧ" під назвою "Коли любов минула…" захоплює зрілістю та брутальністю. В живописі переважають темні кольори та жорсткі мотиви.

"Художниця двадцять років прожила у Лондоні, вивчала візаж, операторську справу, відеоарт, займалась діджеїнгом. І це вагомий досвід, тож її вгадувана ніжність насправді оманлива. Вона сильна особа, яка нав’язує свої рішення і диктує власні умови дуже впевнено. Відповідно цей експресивний живопис відповідає її натурі", – коментує керівник галереї "ЧЕЧ" Анатолій Звіжинський.        

"Ці роботи схожі на процес фехтування. Світ постійно нападає на жінку, а вона дає здачі",  додає художник Мирослав Яремак.

Натомість виставка "Жіночі розмови", що в Бастіоні, представлена картинами, написаними після одруження та переїзду Номеди в Коломию, де вона проживає останні дев’ять років. Ці твори пов’язані тонкою ліричною темою: квіти та жіночі портрети.

1

"Цікаво, що художниця дуже перейнялась проблемами України. Якщо до 2013 року в її творчості помічається яскравість та кольорова емоційність, то пізніше картини стають надто сумними",  розповідає галеристка Ірина Матоліч.

2

Виставки Номеди Чюрльоніте триватимуть до кінця серпня і завершаться вечіркою в Центрі Сучасного Мистецтва.

Христина Шпук

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: