fbpx

Магія – це не жарти і дитячі витребеньки, – Любомир Стринаглюк про конфлікт довкола "Свята ковалів"

Стиль життя 15:58, 04.05, 2017

Автор книг "Знаки часу", голова християнської ГО "Рух за життя", поет Любомир Стринаглюк вважає, що спорудження в середмісті Івано-Франківська "Часової вежі", яку планують виготовити на фестивалі ковалів, може стати "ритуалом посвяти міста духові смерті, котрий мають провести під гаслом: "Час (магія) на нашому боці".

Про це Любомир Стринаглюк написав на своїй сторінці у фейсбуці після сьогоднішньої наради у міськвиконкомі, на якій організатори фестивалю "Свято ковалів" і представники релігійних спільнот та духовенства намагалися знайти компроміс.

Нагадаємо, напередодні "Свята ковалів" два десятки релігійних організацій міста звернулися до міського голови з вимогою заборонити встановлення у місті "відьомської вежі", ідею якої організатори фесту запозичили у творчості відомої авторки романів у жанрі фентезі Наталії Щерби. Відьомською представники організацій назвали скульптуру, яку ковалі цьогоріч збираються викувати на фесті "Свято ковалів" і подарувати місту. Підписанти звернень до мера вгледіли у майбутній спільній роботі майстрів "відверто антихристиянські, магічні, окультні ідеї". 

Після наради натхненник цього звернення Любомир Стринаглюк у мережі Фейсбук вирішив "відділити мухи від котлет" і пояснити, що, на його думку, загрожує Івано-Франківську та його мешканцям у випадку встановлення "відьомської вежі".

За словами Любомира Стринаглюка, концепція цьогорічного ювілейного ковальського фесту викликала таку активну реакцію у церковних і загалом християнських колах через заплановане спорудження 6-метрової вежі з магічними символами, які гармонійно замінять цифри на циферблатах трьох 2-метрових годинників. 

"Саме такий задум письменниці Наталії Щерби мали зреалізувати ковалі впродовж 6-7 травня. Ідея спорудити грандіозну вежу в центрі Івано-Франківська виникла на основі 6-томника "Часодії", серії книг, написаних в жанрі підліткової фантастики. Головна героїня, 12-річна Василина Огнєва, несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ніколи не бачила, потужний маг у світі часової магії (даруйте за тавтологію). Назва "Часодії" – це, свого роду, гра слів  "чародії", бо ворожіннями, магічними ритуалами та символами, а також деякими персонажами з окультизму ці книжки буквально кишать. Сила мага у романах "Часодії" пропорційна до його вміння керувати Часом", – пише Стринаглюк.

Любомир Стринаглюк звертає увагу на магічну спрямованість творчості Наталі Щерби, зокрема її 6-томника "Часодії".

"Чимало людей, як я помітив у деяких коментах під публікаціями про скандал довкола "Часодійної вежі", геть не розуміють, чим насправді є магія, що означає магічний світогляд і до чого призводить захоплення окультизмом, які пропагує у свої творах письменниця",  пише Стринаглюк.

Письменник нікому не бажає опинитися "в ролі жертв магічних маніпуляцій, демонічних атак і, борони Боже, одержимості бісами".

"А саме такою є недитяча, нефентезійна, проте жорстока і дуже сумна реальність, що її переживають сьогодні дуже багато людей, котрі нав'язали за допомогою магії контакти зі світом демонів і таким чином внесли прокляття і дух смерті в своє життя. Це не жарти! Це не мистецькі витребеньки, як думають деякі автори публікацій! Це величезна біда для тих нещасних".

Стринаглюк переконаний, що магічні символи, які мали б викувати ковалі,  це знаки влади нечистих духів, так само як комуністичні символи – знаки влади "імперії зла", СРСР. Саме тому проводимо зараз декомунізацію. Тому вживання їх у громадській споруді  це відкривання каналу для проникнення у місто демонів.

Стринаглюк переконує, що жодним чином не намагається дискредитувати "Свято ковалів" і його організаторів панів Полуботька і Вінтоняка, впливати на творчі вияви ковалів, а лише захистити місто від духа смерті, який начебто планують "поселити" у вежу. 

"Що означає "поселення" духа у вежу, котру під час святкування Дня міста, в день св. Юрія Змієборця, планується розпочати споруджувати в осерді Івано-Франківська, Бастіоні? Є підстави вважати це ритуалом посвяти нашого міста духові смерті, котрий мають провести під гаслом: "Час (магія) на нашому боці". Саме тому християнські церкви забили в набат",  написав Стринаглюк.

1

2

3 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: