fbpx

Мандатом Шлемка розрахувалися за мережу Дубіля на 205-му окрузі, – політолог

Політика 15:59, 04.06, 2015

Інтригу зі складанням мандату нардепом з Івано-Франківська, членом "Батькіщини" Дмитром Шлемком розкрив політолог Юрій Палійчук.

За словами Юрія Палійчука, мандат Шлемка просто розміняли на виборчу мережу Валерія Дубіля, політика з Чернігова. 

"Багато хто навіть не здогадується про справжні мотиви добровільної відмови Дмитра Шлемка від мандату народного депутата. Але у вас є я і зараз ви все дізнаєтеся, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці Палійчук. – Справа в тому, що Шлемко сьогодні відкрив пряму дорогу до перемоги Сергія Березенка на 205 окрузі в Чернігівській області. Бо тільки недосвідчені люди бачили на цьому окрузі двох сильних кандидатів  Корбана і того ж Березенка. Але там ще був Валерій Дубіль, який спокійно перемагав і першого, і другого".

Про це, як писав КУРС, вже повідомляв нардеп Сергій Лещенко. Але Палійчук детально пояснив, у чому суть цієї політичної оборудки.

"Справа в тому, що в Дубіля на окрузі своя мережа, добре організована і мотивована  близько 15 тисяч людей. Березенко лише почав будувати свою мережу. Хоч нею і займаються кращі політтехнологи (не плутати з медійними особами, які себе ними називають), але максимум, на що він може розраховувати,  12-13 тисяч людей. На цьому фоні Корбан, навіть з допомогою усіх ляшків, берез, парасюків, телеканалів  взагалі не кандидат. Люди, які знаються на виборах, розуміють, що я маю на увазі. Що робить Березенко? Купує мережу Дубіля. А саме  домовляється з ЮВТ про те, що хтось з її депутатів-списочників відмовляється від мандату, за рахунок чого нардепом стає виходець з Чернігівщини, 19-й номер у списку "Батьківщини" Валерій Дубіль, який уже колись перемагав на 205-му окрузі. Як правило, для перемоги на окрузі потрібно приблизно 25-27 тисяч голосів. А за такої явки, яка буде на 205-му окрузі, 20 тисяч вистачить з головою. Думаю, доля виборів на 205 окрузі майже вирішена. Корбан може сушити весла",  написав Палійчук.

Політолога здивувало, що "цю стратегію не прочитали люди Коломойського". За його словами, вони могли зламати гру Березенка, якби сьогодні або зірвали голосування за складання повноважень Шлемком, або вмотивували певну кількість депутатів не голосувати за це рішення.

"Доля надпринципових і, можливо, найдорожчих мажоритарних виборів за всю історію української політики, практично вирішена", – підсумував Палійчук.

Як повідомляв КУРС, Верховна Рада з другої спроби достроково припинила повноваження народного депутата Дмитра Шлемка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: