fbpx

Марцінків хоче у Франківську більше церков і хрест тверезості

Суспільство 09:37, 13.12, 2016

Будівництвом храмів і встановленням хреста тверезості міський голова Руслан Марцінків планує побороти у місті алкоголізм та зменшити кількість самогубств.

Про недопрацювання у роботі з будівництва церков міський голова заявив сьогодні під час оперативної наради, коли заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк доповів про збільшення кількості п’яних водіїв та самогубств. 

Протягом тижня патрульні поліцейські затримали 33 водіїв у стані алкогольного сп’яніння та зареєстрували 4 випадки самогубства.

“От нас всі критикують за кількість храмів. От я був у Бразі, там 130 храмів на 190 тисяч людей. Каплички біля кожної хати. Ми недопрацьовуємо у цьому плані, – сказав Руслан Марцінків і додав: – Людина не може вдатися до самогубства, якщо вона вірить у Бога”.

Також Руслан Марцінків запропонував Ігорю Кінашу встановити у місті хрест тверезості.

“От у Рожнятові поставили хрест тверезості  і там кількість алкоголіків зменшилася, бо їм стидно пити, тому що присягнули біля хреста”,  запевнив мер.

Як повідомляв КУРС, 8 грудня Руслан Марцінків відвідав старовинне португальське місто Брагу, де підписав Угоду про співпрацю між містами з Президентом Муніципалітету Рікардо Ріо.

Брага – одне з найстаріших християнських міст світу, центр католицизму в Європі, відоме також як “місто архієпископів”. 

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: