fbpx

​Марцінків представив нового директора департаменту освіти

Суспільство 08:43, 24.07, 2018

У міської освіти новий керівник – Ігор Максимчук. Призначення відбулося без конкурсу.

Про це на оперативній нараді повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Хочу повідомити, що я прийняв рішення про заміну керівника департаменту освіти. Замість Ігоря Смаля департамент очолить Ігор Максимчук", – сказав Марцінків.

Нагадаємо, такі ротації зумовлені тим, що колишній керівник департаменту Ігор Смаль та його заступниця Маріанна Продан одружилися, тому відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" не можуть й надалі працювати на займаних посадах.

Ігор Максимчук  екс-депутат Івано-Франківської міської ради від "Свободи", директор ЗОШ №6.

Як з'ясував КУРС, 2 липня Ігор Максимчук подав е-декларацію як кандидатат на посаду консультанта відділу патронатної служби Івано-Франківської міської ради.

Нагадаємо, за законодавстом, призначення на посади в органи місцевого самоврядування має відбуватися на конкурсних засадах. Поза конкурсом міські голови мають право приймати працівників у патронатну службу. За допомогою цієї лазівки в законодавстві міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків з початку своєї каденції, замість проведення конкурсу, призначає потенційного керівника у патронатну службу, а після тижня-двох так званого "стажування" – просто переводить на потрібну посаду. Таким методом у свій час очолив департамент освіти та науки Ігор Смаль.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: