fbpx

Марина Порошенко відвідала у Коломиї інклюзивний центр та спеціалізовану школу

Суспільство 14:10, 02.03, 2019

Вчора під час перебування на Коломийщині дружина Президента України Петра Порошенка Марина Порошенко разом із головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком відвідали Інклюзивно-ресурсний центр та ознайомилися із роботою спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені Тараса Григоровича Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

Марина Порошенко поспілкувалася із керівництвом та тренерами інклюзивно-ресурсного центру, оглянула умови, в яких займаються дітки.

"Реформа інклюзивної освіти – це  невід’ємна частина реформи освіти, коли ми створюємо "Нову українську школу", у якій всі діти мають рівні можливості і доступ до якісних освітніх послуг, – зазначила Марина Порошенко. – Івано-Франківська область активно долучилася до розвитку інклюзивної освіти. Керівництво області і інклюзивно-ресурсних центрів всіляко сприяє розвитку дітей із особливими освітніми потребами, реалізовує необхідні вимоги щодо сучасних підходів у надання освітніх послуг. Адже всі розуміють, що такі діти повинні потрапити до освітніх закладів, а згодом отримати професію і стати повноцінним членом українського суспільства". 

Для удосконалення мережі інклюзивно-ресурсних центрів цього дня закладу передано мобільний інклюзивно-ресурсний центр, який дасть можливість дістатися до найвіддаленіших населених пунктів району і сприяти наданню дітям із особливими потребами необхідних освітніх послуг.

У спеціалізованій школи І-ІІІ ступенів № 5 імені Тараса Григоровича Шевченка дружина Президента завітала до медіатеки, яка функціонує вже два місяці у загальноосвітньому закладі, та зазначила, що її діяльність є невід’ємною складовою новітнього навчального процесу. 

Зазначимо, що фонд медіатеки на сьогодні налічує 18 тисяч книг, посібників, комп’ютерних презентацій тощо. Також учні школи мають доступ до мережі Інтернет. Окрім того, у медіатеці проводяться пізнавальні уроки та презентуються фільми.

"Медіатеки – це вже обов'язкова вимога "Нової української школи", а також відремонтованих шкіл, – зазначила Марина Порошенко. – Це дає змогу дітям "подружитися" з літературою".

Також Марина Порошенко завітала до інклюзивно-ресурсної кімнати, яку саме відкрили у школі, та поспілкувалася із дітьми, які навчаються в ній.

Як зазначила дружина Президента, Івано-Франківщина долучилася до проекту впровадження інклюзивної освіти у листопаді минулого року. 

"Наразі інклюзивне навчання в області організовано для 414 дітей із особливими освітніми потребами у 238 закладах середньої освіти. Це майже на 50 відсотків більше у порівнянні з минулим роком, – підкреслила Марина Порошенко. – Також на Прикарпатті діють два десятки сучасних інклюзивно-ресурсних центрів, які прийшли на зміну застарілій системі психолого-медико-педагогічних консультацій". 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: