fbpx

Масові отруєння на Прикарпатті: 35 госпіталізованим з весільних гостин діагностували сальмонельоз

Суспільство 13:42, 10.07, 2016

Все ще не встановлена причина спалаху гострої кишкової інфекції на весіллях у ресторанах "Ювілейний" в місті Тисмениця та "Діброва" поблизу Богородчан.

Ситуацію з отруєннями на весіллях відстежують рятувальники. 

Нагадаємо, що після святкування весілля у закладах харчування занедужало більш ніж 50 осіб, більшість хворих госпіталізована.

Харчове отруєння вказані особи отримали перебуваючи на весіллі 25 та 26 червня в ресторані "Діброва" в Богородчанах.

Аналогічна подія трапилась в місті Тисмениця. З харчовим отруєнням протягом 27 червня до обласної клінічної інфекційної лікарні в Івано-Франківську доставлено 23 особи. Всіх їх госпіталізовано також з гострим гастроентероколітом. 

Стосовно харчового отруєння жителів Галицького району, які 25 червня перебували на весіллі та харчувалися в ресторані "Ювілейний" міста Тисмениця, то станом на сьогодні в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 1 особа, решта хворих виписано.

У 19 хворих, в тому числі 2 дітей до 15 років, виділено збудник Salmonella enteritidis.

З метою проведення протиепідемічних заходів в осередку виникнення спалаху інфекційної захворюваності, обстеження контактних та хворих в Тисмениці у ресторані "Ювілейний", створені робочі групи, причина спалаху гострої кишкової інфекції з’ясовується.

Що стосується харчового отруєння жителів Надвірнянського району та Івано-Франківська, які впродовж 25-26 червня перебували на весіллях та харчувалися в ресторані "Діброва" поблизу Богородчан, то всього захворіли 42 особи, в тому числі 5 дітей до 15 років. З лікарні виписали 29 осіб, в тому числі 1 дитину. Залишається в стаціонарі 7 осіб, в т. ч. 4 дітей.

У 16 хворих, в тому числі 2 дітей до 15 років, виділено Salmonella enteritidis.

Такі ж робочі групи створені для проведення протиепідемічних заходів в осередку виникнення спалаху інфекційної захворюваності та обстеження контактних та хворих у ресторані "Діброва".

Працівники дезвідділення Надвірнянського міськрайонного відділу ДУ "Івано-Франківський ОЛЦ ДСЕСУ" провели заключну дезінфекцію в ресторані та 24 домашніх вогнищах. Причина спалаху гострої кишкової інфекції також іще не з’ясована. 

Як писав КУРС, прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами масових отруєнь на Прикарпатті.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: