fbpx

У Франківську матерям полеглих добровольців вручили ордени

Суспільство 16:44, 25.08, 2018

Нагороджували матерів полеглих бійців з лав добровольчого українського корпусу "Правий сектор" четвертої резервної сотні, до якої належали франківські бійці.

У суботу, 25 серпня, в Центрі патріотичного виховання учнівської молоді матерям загиблих бійців вручили "Орден матері", пише Репортер.

"Церемонію приурочили до Дня Незалежності, бо на державні свята зазвичай люди мають змогу прийти на заходи і віддати честь матерям тих синів, які віддали життя за волю України, – говорить сотник четвертої резервної сотні "Правого сектору" Петро Мазепа. – "Орден матері учасника АТО" – це не державна нагорода, оскільки добровольці не визнані на державному рівні. Для зареєстрованих бійців є державні нагороди, пільги, а для цих не враховано".

За його словами, волонтери та учасники АТО розробляють такі народні нагороди з власної ініціативи. В інтернеті є книга пам’яті, де згадані усі полеглі бійці, їхнім рідним і вручають нагороди.

Привітав присутніх і мер міста Руслан Марцінків та директор департаменту освіти і науки Ігор Максимчук. Нагородили матерів Григорія Семанишина ("Семена"), Андрія Витвицького ("Спікера") та Володимира Байдюка ("Морпіха").

Як повідомляв КУРС, 22 листопада 2014 р. при обороні донецького аеропорту загинув доброволець, розвідник Володимир Байдюк з позивним "Морпіх", а 16 січня 2018 року на Донеччині загинув боєць добровольчого корпусу "Правий сектор" з Івано-Франківська Андрій Витвицький, позивний "Спікер".

Читати також: Характерник Семен: легендарний командир у спогадах побратимів

Після цього до пам’ятника Степану Бандері поклали квіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: