fbpx

Майбутня коаліція обговорила імпічмент і домовилася зняти депутатську недоторканність

Політика 09:57, 11.11, 2014

Всі п'ять сил погодилися зняти депутатську недоторканність, повідомив радник Президента Микола Томенко.

"Погодили зняття недоторканності, всі п'ять сил погодилися. Поки йдеться про комерційну діяльність, тому що зазвичай 90% справ, які подавалися до зняття недоторканності, стосувалися бізнес-діяльності депутатів, або, скажімо, використання корупційних справ тощо. Тобто в цій частині наша спільна згода, що не потрібна згода Верховної Ради для того, щоб проти депутата відкрити кримінальну справу, наприклад, якщо його підозрюють у корупційних справах, але буде відповідна процедура", – повідомив Томенко, передають Коментарі.

Також на коаліційних переговорах були обговорені моменти, які б робили суддів "більш відкритими в частині відкриття проти них справ".
 
"Ми говорили про те, що ми приречені все одно не сьогодні-завтра зробити більш відповідальним інститут президентства, незалежно від того, хто президент. Є прописаний закон про імпічмент Президента, бо фактично імпічмент – це і є процедура зняття недоторканності, тільки треба прописати його, відповідно, прийняти та зробити. Домовилися прописати процедуру імпічменту",  заявив радник Глави держави.
 
Нагадаємо, раніше Томенко повідомив, що в коаліції буде 305 нардепів.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: