fbpx

Майстер зі Львова облаштовує годинник на франківській ратуші новим музичним супроводом. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 18:14, 21.12, 2018

Годинникар зі Львова Олексій Бурнаєв приїхав до Івано-Франківська, щоб замінити динаміки на міській ратуші і налаштувати новий музичний супровід для годинника.

Олексій Бурнаєв виготовив годинники для майже 60 міст України. У франківській міській ратуші він встановив годинник ще 11 років тому. Каже, що механіка ніяк не постраждала, а от електроніка потребує оновлення.

"Вже вдалось поставити антену сателітарну, вона ловить сигнал. Годинник буде ідеально точним",  каже Олексій.

Каже майстер, що в нічний час годинник буде бити тихенько, вдень  голосно.

"Буде голосно бити години, голосно бити чверті. Кожної години на 59-й хвилині буде грати іншу мелодію. Мелодії будуть лише українські",  розповідає Олексій.

О 12:00 гратиме Гімн України. Також будуть такі мелодії: Червона калина, Два кольори, Боже Великий Єдиний нам Україну храни, Реве та стогне Дніпр широкий, Дивлюсь я на небо і думку гадаю, Горнусь до тебе, Україно, Червона рута, Час рікою пливе, За селом, де колишуться віти.

Майстер розповідає, що механізм годинника на ратуші не має великого механізму, як собі часто уявляють люди. Такі годинники, за його словами, залишились в минулому або в музеях.

"Ця вежа не була призначена для "спражнього" годинника. Для "справжнього" вона повинна мати шахту всередині, там мають рухатись гирі, шахта має бути великої глибини. Тут архітектура під це не передбачена".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: