fbpx

"Майже кожна дитина знає, де купити алкоголь і наркотики", – Руслан Марцінків

Суспільство 10:39, 20.03, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звернув увагу Нацполіції на проблему продажу алкоголю і наркотиків школярам. За словами мера, майже кожен школяр у Франківську знає, у кого можна купити наркотики.

Сьогодні під час оперативної наради Руслан Марцінків дорікнув міському відділу поліції у неналежній боротьбі з розповсюдженням наркотиків та алкоголю у середовищі франківських школярів.

“Коли у школах є вільний доступ до наркотиків, є продаж, це не адміністратвине правопорушення, це кримінальне. Але чомусь у нас немає випадків затримань у школах, біля навчальних закладів. Може, над цим треба задуматися? Нас турбують наші діти”,  звернувся Марцінків до заступника начальника Івано-Франківського відділу поліції Володимира Гаврилаша.

Марцінків заявив, що система розповсюджувачів алкоголю і наркотиків в Івано-Франківську існує відкрито. “Про яку всі знають. Це є правда. Хочете ви її чути чи ні. Це означає, що система просто так побудована”,  сказав Марцінків.

За його словами, кожна дитина у кожній школі знає, де можна купити наркотики.

“Тільки не знають ті, хто має повноваження. Чомусь у вас є повноваження кожного дня кошмарити міську раду своїми перевірками, ви займаєтесь забудовами, всякими іншими речами, а з тим, чим маєте займатися, ви, на жаль, не працюєте”,  дорікнув Марцінків полісменам.

Міський голова попросив поліцейських не ображатися на Муніципальну варту, яка поблизу Бастіону ловила підлітків, що вживали алкоголь і легкі наркотики.

“Те, що Кухарук (керівник Муніципальної варти  ред.) це піднімає, – правильно робить. У нього єдиний шанс це зробити – винести у публічну площину. Він не може затримати, він не може законними методами це зробити, у нього нема повноважень. Але знаєте – палка у двох колесах. У вас теж є діти, онуки, і колись ваші діти попадуться в такі лабета, але тоді буде пізно. І гроші все не вирішують у цьому житті, як би хто не хотів це розуміти”,  сказав Марцінків.

Володимир Гаврилаш відповів меру, що вся інформація про виявлені випадки поширення наркотиків має поступати до поліції і оброблятися.

“Якщо поговорити – це одне питання”,  відповів Гаврилаш та попросив Кухарука, якщо він володіє інфомрацією, прийти у поліцію і сказати про це або ж написати письмову заяву, якщо не довіряє поліції.

“Він сказав про вживання наркотиків на Бастіоні, і що там пішло? Ваша превентивна поліція пішла до підприємців і спиталася, для чого вони скаржилися, от вам звернення”,  парирував Марцінків.

Гаврилаш повідомив, що поліція опрацювала дітей, які там були, освідчили на алкоголь і наркотики, однак будь-яких ознак вживання не було виявлено.

Він додав, що поліція працює у цьому напрямку, це займає “колосальний час та ресурси”.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: