fbpx

Майже половина жителів Івано-Франківщини вже оформила субсидії

Суспільство 15:35, 18.08, 2016

Сьогодні, 18 серпня, у приміщенні Івано-Франківської облдержадміністрації відбувається засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

Перше питання порядку денного стосувалося встановлення нової ціни на газ, тарифів на гарячу воду і опалення та загрози для населення у зв’язку із їх запровадженням, передає Станіславське ТБ.

Як зазначив Ігор Басюк, голова Ради профспілок Івано-Франківської області, протягом 2014-2016 років життєвий рівень населення області погіршився у два-три рази. Мовляв, була надія, що з приходом нового міністра ситуація зміниться на краще. Однак 27 квітня 2016 року уряд прийняв постанову, якою встановив єдину ціну на газ для населення у розмірі 6879 грн за тис. куб. м. Це у свою чергу призводить до збільшення тарифів на опалення та гарячу воду до двох разів.

"Соціальні стандарти заморожені, а фактична їхня реальна вартість різко знижується. Уряд, на жаль, не прислуховується до думок експертів та населення", – каже Ігор Басюк.

Чоловік наводить позицію експертів, які стверджують, що ринкове обґрунтування ціни на газ є безпідставним. Мовляв, теперішня державна політика зробила комунальні послуги фінансово недоступними для 50% населення.

"За останніми даними Департаменту соціальної політики, уже половина населення Івано-Франківської області оформила субсидії. З приходом нового опалювального сезону практично все населення області переходитиме на субсидії", – підкреслює Басюк.

Абсолютно така ж сама ситуація спостерігається і в місті Івано-Франківську.

"Позиція нашої сторони є однозначна. Не можна допускати таких дій уряду і необхідно вимагати скасувати постанову уряду від 27 квітня 2016 року", – додає Басюк.

Відповідне звернення буде направлене до Кабінету міністрів України та Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: