fbpx

Медики заборонили слідчим спілкуватися з Михайловою: жінка у психіатричному відділенні

Суспільство 20:24, 25.07, 2017

Франківчанка Тетяна Михайлова, яка у березні збила трьох людей і втекла з місця аварії, а в неділю в стані алкогольного сп'яніння кидалася під автомобілі та нападала на медиків і поліцейських, зараз перебуває у психіатричному відділенні однієї з лікарень.

Як писав КУРС, у неділю поліцейські затримали нетверезу Тетяну Михайлову. Жінка кидалася під автомобілі, а пізніше нападала на працівників наркодиспансеру та поліцейських. За це на неї оформили три постанови.

Зараз медики заборонили правоохоронцям проводити слідчі дії, бо жінка на стаціонарному лікуванні в психіатричному відділенні однієї з лікарень Івано-Франківська, повідомляє сайт "Місто".

Речник ГУ НП в Івано-Франківській області Мирослава Белдик каже, що відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень (за ч. 1 статті 125 ККУ (Ред. – Умисне легке тілесне ушкодження – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року) лікарю. Остання написала заяву у поліцію.

У прокуратурі кажуть, що попередньо після внесення застави апеляційний суд прописав обов'язки Михайловій. Тоді за рішенням суду жінка повинна була б утриматися від спілкування з потерпілими і свідками, не виїжджати за кордон, не відвідувати заклади, де продаються спиртні напої. Зараз її затримали на Сахарова нетверезою. Але немає підтвердження, що спиртні напої жінка розпивала в закладі, де вони продаються. Ймовірно, вживала вдома. Адже в ухвалі про таке, як "п'яна в громадському місці" не йдеться. Наразі потрібні свідки або ж відеофакт, що Михайлова була в такому закладі. Проте все залежить від слідчого.

В Івано-Франківському апеляційному суді журналістам пояснили, що зараз до цієї справи не мають ніякого стосунку.

"Ми розглядаємо апеляційні скарги на рішення місцевих судів області. Апеляційні скарги подають сторони у справі – прокурори, обвинувачені, потерпілі, адвокати, відповідачі, представники. Це в тому випадку, коли одній із сторін щось, грубо кажучи, не сподобалося у рішенні місцевого суду. Тоді ми не розглядаємо цю справу, а лише те, що вказано в апеляційній скарзі. Навесні Михайлова до нас звернулася і просила зменшити заставу, бо у неї одна дитина хвора, а друга – без догляду батьків. Тобто, були офіційні документи, посилаючись на які, судді апеляційного суду прийняли рішення щодо зменшення застави. Після того, як ми прийняли рішення, справа знову направляється в місцевий суд", – пояснила речник Івано-Франківського апеляційного суду Людмила Безусова-Попович.

Відтак до прокуратури повинен звернутися слідчий з клопотанням, а прокурор, якщо його підтримає, внести до міського суду.

Нагадаємо, 31 березня на вул. Криховецькій позашляховик BMW X5 на великій швидкості перетнув подвійну лінію, виїхав на зустрічну смугу, збив трьох людей, серед яких патрульний поліцейський, і втік з місця аварії.

За кермом автомобіля була 33-річна франківчанка, підприємець Тетяна Михайлова. Коли її затримали патрульні, жінка поводилась агресивно та лаялась. Згодом її освідчили на вміст алкоголю в крові. Тест виявився позитивним – 1,85 проміле, а водійка визнала, нібито випила 50 грамів коньяку, святкуючи перемогу на тендері.

12 квітня Апеляційний суд Івано-Франківської області частково задовольнив скаргу Тетяни Михайлової на обраний міським судом запобіжний захід, зменшивши розмір застави з 1,3 млн грн до 256 тисяч. У разі внесення застави Михайлова повинна утриматися від спілкування з потерпілими, здати документи, що дозволяють виїзд за кордон. Також суд заборонив їй відвідувати бари, кафе та інші заклади, де продаються спиртні напої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: