fbpx

Мер Тисмениці став почесним ковбоєм техаського містечка Бандера. ВІДЕО

Стиль життя 10:56, 15.09, 2018

Прикарпатське місто Тисмениця має у серці американської глибинки побратима – це місто Бандера. Нещодавно там побувала делегація із Івано-Франківщини з метою налагодження партнерських зв’язків.

Зі Степаном Бандерою назва міста не пов’язана. Бандера з іспанської означає прапор. Це поселення у XIX ст. заснували іммігранти з Польщі. А ще місто має побратима в Україні – Тисменицю, інформує КУРС з посиланням на "Голос Америки".

Головна натхненниця партнерства між містами Елеонора Ґудлі розповідає, що познайомилася з українцями з Тисмениці під час одного з візитів до Польщі. Торік вона відвідала Тисменицю, і найбільше її вразило фермерство без хімікатів і пестицидів

"Як вони садять городи, використовуючи старі методи! Це, на мою думку, варто повертати. Вони нас повезли на поле соняшників. Які ж вони величезні! А наші такі маленькі. Там усе таке чудесне, майже ідеальне, я була вражена", – розповіла американка.

Цього візиту українцям вдалося відчути ковбойство на смак, побачити змагання на родео і щорічний парад – демонстрацію усіх принад маленького техаського міста. А міський голова Тисмениці Степан Сворак отримав звання почесного ковбоя Бандери.

Українці побачили бандерівський побут і занотували найцікавіше.

До речі, з початком російської агресії містечко Бандери закликало Вашингтон підтримали побратимів-українців.

"Коли Крим захопили, багатьом техасцям це не сподобалося. Вони вважають, що такі держави, як Україна, мають суверенними, мирними і вільними. Я переживаю за них усім серцем, я люблю цих людей", – каже Елеонора Ґудлі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: