fbpx

Мешканці Івано-Франківська поскаржилися на вигляд шестиповерхівки, яка ще не почала будуватися

Суспільство 15:01, 30.01, 2015

Містобудівна рада при департаменті містобудування і архітектури міськвиконкому затвердила новий проект багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вулиці Шевченка, 45 в Івано-Франківську.

Як пояснив в. о. директора департаменту містобудування і архітектури Володимир Гайдар, на вигляд майбутнього будинку поскаржилися мешканці міста, які побачили рекламу проекту будівлі. Забудовник викупив землю по вулиці Шевченка, 45, зніс старий одноповерховий будинок, на місці якого планує збудувати шестиповерхівку. Дозвіл на будівництво ще не отримав, однак майбутню будівлю вже рекламує.

Як пояснив Гайдар, скарги надходили на фасади проекту будинку.

"Мабуть, основна причина була в тому, що фасад, порівняно з навколишньою архітектурою, був самодостатнім  і достатньо агресивним. І ці яскраво виражені, укрупнені форми спровокували мешканців до того, що великий масштаб споруди мешканцям не подобався", – пояснив Гайдар.

Доопрацьований проект будинку на містобудівній раді представив архітектор Ярослав Дорошенко.

Багатопоперхівку планують збудувати на розі вулиць Шевченка-Крука у сучасному стилі. Архітектор каже, що кожен будинок по вулиці Шевченка будувався у різний час і має свій стиль.

"Але ми намагалися максимально вписати будинок в дане середовище",  пояснив Дорошенко.

Оскільки вулиця Шевченка пішохідна, то заїзд до будинку передбачений з вулиці Крука. Шестиповерхівку планують облаштувати гостьовою парковкою, поруч встановити спортивний майданчик, а в самому будинку передбачена підземна парковка – на кожну квартиру по одному паркомісцю.

"Насамперед для того, щоби заспокоїти думку громадськості, мабуть, треба було просто "заспокоїти" фасад. Як на мене, це автору вдалося",  підсумував Гайдар.

Хоча, крім обговорення зовнішнього вигляду будівлі, члени містобудівної ради рекомендували автору проекту врахувати пропозиції щодо забезпечення комфорту мешканців. Зокрема, передбачити відповідні відстані до сусідніх будівель, забезпечення під’їзду до майбутнього будинку, передбачити доступне вивезення сміття тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: