fbpx

Міліція знає, хто напав на священика у Більшівцях

Суспільство 12:39, 22.05, 2014

Правоохоронці вже встановили осіб, які катували і пограбували священика у селищі Більшівці Галицького району, та затримають нападників сьогодні-завтра. Про це повідомив начальник сектору зв’язків із громадськістю обласного УМВС Костянтин Кулак.

У ніч на неділю, 18 травня, невідомі злочинці скоїли розбійний напад на пароха селища Більшівці Галицького району Івано-Франківської області о. митрата Василя Завірача.

Бандити приблизно о 2-ій год. вночі зламали вікно, проникли в помешкання душпастиря та вимкнули електроживлення. Потім облили ліжко, на якому спав священик, горючою рідиною та запалили її, опісля зв’язали жертві руки й ноги і, кинувши долілиць, почали катувати. Били по голові, періодично прикладаючи електрошокер до потилиці, бризкали в обличчя і очі аерозолем з надзвичайно різким й неприємним запахом, підпалювали пальці рук, після чого на тілі залишилася численні гематоми і пухирі.

За свідченнями о. Василя, злочинців було щонайменше двоє і говорили вони російською мовою. Розгледіти їх не міг, тому що було темно, та й очі забризкані їдкою отрутою. Лишень на початку нападу, пручаючись, встиг розгледіти, що один з них був у масці. Потім зі священика здерли нагрудний медалик, перстень і почали вивертати шухляди та полиці в шафі. Не задовольнившись мародерством, стали вимагати грошей, постійно катуючи електрошокером, розпиленням балончика в обличчя, кулаками та погрожуючи вбивством.

Тортури тривали близько години. Врешті бандити облили голову о. Василя алкоголем, розпилили в обличчя велику кількість аерозолю і зі словами «сільний ґад!» додатково обв’язали жертву електрокабелем. Врешті накрили голову подушкою, сказавши наостанок: «Ето уже нє долго», та відійшли, повідомляє «Нова зоря».

Як повідомив Костянтин Кулак, грабіжники були у масках, викрали золотий ланцюжок, два мобільні телефони та більше 10 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: