fbpx

Міська рада підтримала проект ДПТ для багатоквартирної забудови в межах Крайківського-Макогона

Суспільство 16:29, 27.10, 2017

Проект ДПТ по забудові на Макогона викликав чимало дискусій, скандалів, протестів і судових справ. Міська рада підтримала сьогодні компромісний з громадою варіант.

Перед голосуванням депутати від УКРОПу попросили дати слово лідеру громадськості мікрорайону, який планують масштабно забудувати, учаснику АТО Олексію Замковому. Однак більшість знову відхилила пропозицію.

Міський голова Руслан Марцінків поставив питання на голосування: 27 обранців підтримали рішення.

Замість Замкового, якому "свободівці" не можуть пробачити ляпаса їхньому колезі Петру Гавришу, дали слово депутату Володимиру Олійнику.

"Є пропозиція від громади, щоб не було будови в стилі хайтек, а трохи в історичному. Хай будується в старовинному мікрорайоні Княгинин у відповідному стилі", – зазначив Олійник.

Також він додав, що мешканці просять звернути увагу на організацію руху будівельного і вантажного транспорту в процесі будівництва: люди просять, щоб транспорт заїжджав з вулиці Крайківського, а не Макогона, де стоять малі будинки.

Марцінків зазначив, що підтримує ці пропозиції. "Ніякі ДПТ не обговорювали стільки, скільки Макогона", – сказав Марцінків. 

Нагадаємо, намір міської влади забудувати територію в районі вулиць Крайківського – Макогона викликав громадський резонанс і протести. Як писав КУРС, 8 липня минулого року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, який передбачав будівництво 33 багатоповерхівок. Чотири секції були заплановані як 16-поверхові, 12 – на дванадцять поверхів, 2 – на десять та 15 – на дев’ять. У першу чергу планували збудувати 32 будинки на площі 3,1 га, у другу чергу ще одну багатоповерхівку, дитсадок на 100 місць – у третю чергу, а приміщення з паркінгом – у четверту чергу. Місцеві мешканці виступили проти. 

24 листопада минулого року Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження цього детального плану території. Цю постанову підтвердив і Львівський апеляційний адміністративний суд. Незважаючи на це, 20 червня цього року промерівська більшість у міській раді повторно протягнула дозвіл на розроблення детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової. Місцеві мешканці внесли до проекту чимало пропозицій

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: