fbpx

Міська влада Івано-Франківська має виділити кошти на харчування учнів, – Петро Хмельовський

Суспільство 11:17, 05.02, 2016

Івано-Франківська міська рада має долучитись до фінансування харчування учнів початкових класів, оскільки батьки не завжди можуть оплатити обід дітей.

Таку думку під час круглого столу, присвяченого харчуванню дітей у навчальних закладах міста, висловив голова Асоціації благодійних організацій навчальних закладів Івано-Франківської міської ради Петро Хмельовський, передає прес-служба партії "ВОЛЯ".

За словами активіста "ВОЛІ" Петра Хмельовського, після того, як держава відмовилась фінансувати харчування учнів початкових класів, багато дітей перестали обідати у школі.

"Держава тепер фінансує харчування лише для сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, соціально незахищених і дітей учасників АТО. Оплачувати обіди звичайних учнів мають батьки. Згідно із нашими дослідженнями, після такої реформи у школах харчуються лише 20-70% учнів початкових класів. Це неправильно, бо недостатнє харчування спричинить шкоду для здоров`я дітей", – каже Хмельовський.

Активіст ВОЛІ упевнений: міська влада має долучитись до фінансування обідів для учнів початкових класів, бо багато батьків не мають можливості самостійно оплачувати харчування дітей. Він зауважив, що харчування "влетить у копійочку" батькам, які виховують двох і більше дітей. Адже планується, що вартість сніданків буде 11 гривень, а обідів – 13 гривень.

"Такий час, що у всіх складне матеріальне становище. Але влада Івано-Франківська має переглянути бюджет. Пропоную вихід: половину вартості обіду сплачують батьки, а іншу половину – міська влада. Це буде оптимальний варіант",  упевнений голова Асоціації благодійних організацій навчальних закладів Івано-Франківської міської ради Петро Хмельовський.

За його словами, завдяки цьому батьки отримають можливість контролювати якість харчування у школах.

Читайте також: Після скасування безкоштовного харчування діти прийшли у школи з бутербродами, – Микула.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: