fbpx

Після скасування безкоштовного харчування діти прийшли у школи з бутербродами, – Микула

Суспільство 13:06, 04.02, 2016

Сьогодні, 4 лютого, після карантину всі школи Івано-Франківська в звичному режимі розпочали роботу. Про це розповіла на круглому столі, присвяченому проблемі харчування дітей у навчальних закладах, начальник міського управління освіти Наталія Микула.

Наталія Микула повідомила, що лише 14% дітей сьогодні не прийшли у навчальні заклади. Частина дітей хворіє, декого не пустили батьки у перший день після карантину.

Чимало школярів принесли сьогодні бутерброди. Класоводи організовували першачків, і всі разом йшли до їдалень. На пільговиків вже чекали сніданки, деякі діти сніданки купували, решта – їли принесені з дому бутерброди.

"Сьогодні в кожному закладі є свій господар. Кожен директор з батьками і педагогами обговорює організацію харчування", – повідомила Микула.

Вона зазначає, що в буфетах є різноманітна продукція ціною від 3 до 14 гривень. Тому можна запропонувати їжу на будь-який бюджет. Від 25 до 70% коливається охоплення дітей гарячим харчуванням. Микула обіцяє, що сьогодні і завтра ситуацію з дитячим харчуванням у школах будуть моніторити.

"Батьки почали терміново добирати довідки в департаменті соцполітики. Наприкінці лютого ми вже будемо мати реальну картину з харчуванням. Тому цифра дітей з малозабезпечених сімей, ймовірно, подвоїться",  додала Микула.

До слова, у школі №5 лише один з п'яти школярів сьогодні отримав гаряче харчування: лише 74 з 411 дітей брали сьогодні сніданки, з них – 23 пільговики. 

Нагадаємо, Голова Асоціації благодійних організацій навчальних закладів Івано-Франківської міської ради Петро Хмельовський наголосив, що відтепер якість харчування школярів доведеться контролювати батькам. 

Як повідомляв КУРС, в Івано-Франківську новообрана міська влада скасувала безкоштовне харчування для школярів 1-4 класів. У місті пройшли пікети з вимогами повернути безкоштовне харчування учнів в школах Івано-Франківська. 28 січня перед засіданням сесії міської ради відбулася акція "Марцінків, нагодуй дітей".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: