fbpx

Мія з казки: Катерина Бабкіна знімає фільм про дівчинку з аутизмом і просить підтримати проект

Культура 22:22, 05.07, 2016

Письменниця з Франківська Катерина Бабкіна знімає з французьким продакшеном повнометражний фільм про українську дівчинку з синдромом аутизму.

Письменниця розповіла про свій новий проект у Фейсбук. 

"…нарешті можу поділитися проектом, котрий забрав два останні місяці мого життя і котрий наблизить здорове і світле сприйняття інакших дітей і людей в нашому суспільстві.
І мені потрібна ваша допомога – бо це  лінк на спільнокошт, де ми збираємо те, чого нам станом на зараз бракує.

Спочатку ми робили благочинний проект для дітей з особливими потребами для Книжкового Арсеналу, і Олеся Яскевич запросила мене на зустріч з такими дітьми і їх батьками – щоби переконатися, що я сама добре розумію, з ЧИМ я збираюся мати справу. Там я зустріла Мію, десятирічну, неземну, дівчинку з казки, дівчинку з фільмів Міядзакі, дівчинку як ніхто інший в світі. І я захотіла зняти її, бо мало що в світі вартує того, щоби це знімати, так, як Мія", – розказала, як народилася ідея проекту, Катерина Бабкіна.

Реалізувалася ця ідея під час перебування у Франції на запрошення відділу культури Українського посольства в Франції в особі Karpa Irena. Коли Катерина перебувала у Парижі з книжками і виступами, познайомилася з керівником продакшену.

"І якось за дрінком я розповіла йому про Мію. І він довго думав, а потім такий – ну що, де там твоя дівчинка, давай ми будемо її знімати? Ви з Франції тут в Україні знімати? – А він такий – Ой, я тебе прошу, не пудри мізки, пиши концепт, пиши синопсис, досліджуй тему, пиши з нами заявки, роби з нами все. І так два місяці життя",  описала письменниця.

Дякуючи всім, хто долучився до того, щоби почалися зйомки фільму про українську дівчинку Мію і її ставлення до світу, Катерина звернулася до всіх, "хто допоможе зібрати нам те, чого не вистачає в бюджеті (насправді, це дуже небагато). І всім, хто напише про проект. Чи розповість комусь про нього. Чи просто задумається про те, які чудесні часто бувають ті, кого ми звикли не приймати серед себе".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: