fbpx

Мобілізаційні повістки на Франківщині вручатимуть мобільними групами

Суспільство 07:47, 02.02, 2015

До складу мобільних груп, які створюються при районних військкоматах, увійдуть представники місцевої влади та правоохоронних органів.

Минулого тижня обласний військовий комісар Олег Мороз дав вказівку воєнкомам у районах створити мобільні групи для вручення повісток на проходження медкомісії в рамках часткової мобілізації. Про це він повідомив на нараді Івано-Франківського відділення Асоціації сільських та селищних голів області у відповідь на звернення сільських голів.

"Ми, сільські голови, готові робити, що треба, щоби захищати українську державу. Але, очевидно, що на рівні обласного військкомату не слід перетворювати ситуацію у "кидання кістки між своїми людьми". Вирішуючи, хто має розносити повістки, збирати пояснення, з’ясовувати відсутність людей на місці, людей стравлюють між собою. Давайте робити все спільними зусиллями разом із військкоматами", – звернувся від війтів, присутніх на нараді, до воєнкома сільський голова Старого Лисця Анатолій Лущак.

На що обласний воєнком відповів, що заборонив "ходити по одному і вручати повістки". За його словами, військові комісари в районах за його розпорядженням мали створити для цього мобільні групи і залучити до них представників районної влади, сільської ради, військкомату та райвідділу міліції – дільничних міліціонерів. У такому складі мобільні групи мають виїздити в села на вручення повісток вже цього тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: