fbpx

Молитовний пробіг, духовні концерти та хода за сімейні цінності: у Франківську відбудеться фестиваль "Вгору серця"

Суспільство 10:55, 06.05, 2018

Молитовний автомотовелопробіг через ціле місто, духовні концерти в різних мікрорайонах, хода за життя та сімейні цінності та грандіозний гала-концерт на Вічевому майдані – все це очікує на громаду Івано-Франківська наступними вихідними, 12-13 травня, в рамках ХІ Фестивалю Христового міста "Вгору серця".

За словами організаторів, кожного року намагаються урізноманітнювати програму фестивалю, робити її актуальною та насичувати цікавими виступами. Змінюється також і приуроченість заходу. Так, цього року він проходитиме з нагоди 125-ліття від дня народження блаженного священномученика Симеона Лукача, передає прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

До речі, минулими вихідними у с. Старуня відбулося урочисте відзначення цього ювілею. Святкування очолив Патріарх Святослав.

Про саму програму фестивалю розповів голова Молодіжної комісії о. Іван Сас.

"Традиційно фестиваль "Вгору серця" відбувається протягом двох днів. 12 травня ми його розпочнемо вуличним молитовним автомотовелопробігом під назвою "Ісус благословляє подорожніх". Новинкою фестивалю стануть концерти в різних мікрорайонах міста, буде 7 локаційних точок", – розповів священнослужитель.

1

"На цьогорічний фінальний захід фестивалю – гала-концерт – приїдуть гості з Києва, Хмельницького та Дрогобича. Звісно ж, заплановані також виступи і місцевих колективів. Серед них є і дебютанти фестивалю – молодіжний гурт "Орієнтир", для яких це перший виступ на великій сцені",  зазначив о. Зеновій Слоїк.

Ще однією несподіванкою для мешканців обласного центру стане виступ сучасного молодіжного театру "GLORIA" з м. Дрогобич. Вони привезуть на фестиваль духовно-культурний перформанс. Молодь покаже виставу про Зарваницьку ікону Матері Божої за допомогою пантоміми, театру тіней та фаєр-шоу.  За словами о. Романа Терлецького, подібного Франківськ ще не бачив.

На думку заступника міського голови Олександра Левицького, духовні події мають для міста вирішальне значення, адже вони покликані збагачувати мешканців здоровими християнськими цінностями.

"Лише любов, милосердя та віра в Бога дають суспільству надію",  переконаний Левицький.

З програмою заходу можна ознайомитись за посиланням >>.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: