fbpx

Мостовий грейферний кран

Економіка 11:52, 11.01, 2019

Незмінною складовою процесу розвантаження різних видів вантажів є мостовий грейферний кран.

Але розібратися в цьому виді конструкцій досить важко. Ви не зможете цього зробити без розуміння їх особливостей. Також необхідно чітко знати в яких умовах вони застосовуються. Ознайомитися з докладною інформацією про характеристику і принципи роботи крана можна на сайті Кранкомплект.

Будова і характеристика конструкції мостового грейферного крана

Будова мостового грейферного крана включає в себе спеціальний міст, кабіну і візок. До візка за допомогою тросів приєднується функціональний грейфер. Візок працює за принципом пересування. Він складається з двох підвісних механізмів, що діють на підйомний і замикаючий троси.

Кран створений за прикладом одно або двох балочного мостового крана. Особливістю і головною його відмінністю є присутність спеціального ковша для підняття вантажу. Дане обладнання має різні конструкції ковша і призначене для підйому різних видів вантажів.

За своєю конструкцією ківш може мати дво або багато поворотні щелепи, які виконують функцію захоплення і транспортування вантажу. Залежно від того, з яким типом вантажів буде працювати кран використовуються різні види таких ковшів. Для роботи з пиломатеріалами застосовують двох щелепні ковші. В цьому випадку ними він може зручно і надійно захопити колоди. Якщо ж мова йде про сипучі матеріали, то використовують багато щелепний ківш.

Особливістю конструкції будь-якого виду ковшів є те, що їх блоки міцно затискають і тримають вантаж і не зможуть самостійно розсунутися.

Вибираємо мостовий грейферний кран

Зазвичай грейферний кран застосовують на будівництвах, складах, різних цехах. Тому при його виборі ви повинні знати де він буде працювати: в приміщенні або ж на відкритому майданчику.

Велике значення при виборі крана має щільність самого вантажу. З огляду на цей показник розраховується його вантажопідйомність. Для транспортування сипучих матеріалів використовується двох щелепний ківш. Багато щелепний ківш застосовується для підйому інших видів вантажів.

Відповідно до принципу дії, грейфери діляться на різноманітні види. Розрізняють катані і моторні грейферні крани. Катані грейфери з'єднуються з приводними лебідками за допомогою спеціального канату. У моторних грейферних кранів механізм знаходиться на грейфері.

Великий асортимент різної техніки дозволяє зробити хороший вибір кранів на сьогоднішній день. Залежно від виду вашої трудової діяльності і поставлених цілей можна вибрати відповідний мостовий грейферний кран. Також доступна послуга оренди такої техніки на термін який вам необхідний. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: