fbpx

Музею визвольної боротьби подарували унікальні світлини похорону Євгена Коновальця. ФОТО

Наша історія 15:12, 19.07, 2018

19 липня у музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери відбулося вручення фотографій похорону Євгена Коновальця.

Меценат Ігор Макарук придбав дві унікальні світлини з похорону провідника ОУН Євгена Коновальця і подарував їх музею.

"Знайшовши пост пана Ярослава, я вирішив придбати ці світлини. Оскільки я працюю з молоддю, впевнений, потрібно, щоб наша молодь та її нащадки знали, що у нашій Україні є такі герої", – сказав меценат Ігор Макарук.

Директор музею Ярослав Коретчук розповів, що фотографій з похорону Коновальця є три. Він зміг придбати тільки одну, а про дві він написав пост у соціальній мережі, що є такі світлини і можна їх придбати, пише "Галка".

"Світлини я побачив на антикварному ринку у Львові. Випадково натрапив на них. Їх було 3 світлини, я придбав 1. А решту 2 придбав Ігор Макарук", – розповів директор музею Ярослав Коретчук.

Тепер у Франківську планують відкрити кімнату-музей Коновальця, яка буде розташована на вулиці Коновальця, 126.

"Франківськ – це друге місто в світі, де є кімната-музей Коновальця, де зберігатимуться різні світлини Євгена Коновальця. Перше місце – на Львівщині. В майбутньому ми хочемо відкрити музей Євгена Коновальця. До нашого музею передадуть гіпсовий зліпок Євгена Коновальця", – зазначив директор музею Ярослав Коретчук.

“Я й надалі хочу займатися меценатством, щоб зберегти історію. Це важливо для нашого народу і нації", – зазначив Ігор Макарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: