fbpx

Михайло Дерещук, який стріляв у підприємця, чекатиме суду в СІЗО

Суспільство 16:51, 02.08, 2017

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід для Михайла Дерещука, який днями у центрі міста розстріляв у машині підприємця Ігоря Гербіна.

Слідчий прокурор Сергій Боровик вимагав для 31-річного Михайла Дерещука, якого обвинувачують у замаху на вбиство з хуліганських мотивів (ч. 2 ст. 115 ККУ), запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Захисник Дерещука зазначив, що Дерещук мешкає в Івано-Франківську, сприяє слідству і не має наміру ховатися від правосуддя чи впливати на свідків. Тому просить для обвинуваченого домашній арешт.

"Всі покази я дав. Є відео, що Червонець (Ігор Гербін – ред.) з племінником почали перші мене знімати на відео",  почав пояснювати Дерещук, але суддя обірвав обвинуваченого, зазначивши, що сьогодні не з'ясовують обставини, а лише обирають запобіжний захід.

Суддя Ірина Пастернак оголосила рішення: помістити обвинуваченого Михайла Дерещука під варту на 60 діб до 29 вересня.

Як повідомляв КУРС, 31 липня поблизу міської ратуші впритул розстріляли автомобіль "Ауді", в якому був місцевий підприємець Ігор Гербін, більш відомий за прізвиськом Червонець.

Поліцейські встановили, що стріляв у підриємця Михайло Дерещук. Автомобіль, на якому зловмисник втік, знайшли протягом години, в машині був і пістолет. Того ж дня поліція затримала Дерещука у приміському селі Чукалівка.

Обвинувачений двічі притягувався до відповідальності за хуліганські дії, має судимість. За замах на вбивство йому загрожує довічне ув’язнення.

Вчора начальник ГУНП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов також повідомив, що основним мотивом замаху на Ігоря Гербіна у затриманого була помста. За декілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження. 

За словами Шкутова, у тілі Ігоря Гербіна виявили 4 кулі. Йому провели кілька операцій, зараз його стан середньо-важкий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: